NavMenu

Ključ razvoja poljoprivrede u Srpcu proizvodnja na sitnim posjedima - Opština kreće u izradu elaborata o poljoprivredi

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 04.03.2013. 11:11
Komentari
Podeli

Opština Srbac, u saradnji sa direktorom Ekonomskog instituta iz Bijeljine profesorom Aleksom Milojevićem dogovorila je izradu elaborata razvoja poljoprivredne proizvodnje i prehrambene industrije, saopšteno je na sajtu opštine.

- Srbac ima sve potrebne reusrse za intenzivnu proizvodnju hrane koja bi bila dominantna ne samo kod nas, već i u svijetu. U tom pogledu posebnu pažnju treba posvetiti sitnim poljoprivrednim gazdinstvima sa kojih bi se angažovali ljudi za proizvodnju- kaže Milojević.

On ističe da je najveći propust Agrarne politike RS što se daju subvencije krupnim zemljoposjednicima čime se ne rješava problem tržišta.

- U Srpcu planiramo da pokrenemo prerađivačku prehrambenu industriju kao osnov razvoja poljoprivrede a okosnicu bi trebala činiti proizvodnja na sitnim posjedima- kaže Milojević i dodaje da će u narednom periodu aktivno raditi na izradi ovog elaborata.

Profesor Aleksa Milojević je doktor ekonomskih nauka. Bavio se privatizacijom u privredi, ekonomskim i socijalnim razvojem, studijama regionalnog razvoja i dugoročnog privrednog razvoja, zaposlenošću i drugim ekonomskim i socijalnim analizama.

Predavao je na fakultetima i univerzitetima u Istočnom Sarajevu i Bijeljini a sarađivao je sa visokoškolskim ustanovama u Finskoj, Njemačkoj i SAD-u. Objavio je desetak knjiga i mnoštvo naučnih studija i radova u domaćim i stranim časopisima i publikacijama.

- Pomoć ovog iskusnog ekonomiste će za nas biti od velikog značaja, jer je okosnica privrednog razvoja naše opštine poljoprivredna proizvodnja, u kojoj se može zaposliti veliki broj radnika- rekao je načelnik opštine Drago Ćirić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.05.2024.  |  Građevina

Stanivuković povodom izmjena regulacionog plana: Izgradnja Ćiriličnog parka nikada nije bila upitna

Nakon što se već oglasio najavom da će zaustaviti izmjene regulacionog plana, a povodom pisanja medija da će izmjenama ovog plana umjesto vrtića, odnosno škole, pored Ćiriličnog parka u Banjaluci nići neboder, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je još jednom ponovio da izgradnja Ćiriličnog parka ostaje kako je i najavljena. Naime, u posljednjem tekstu koji je objavljen na zvaničnoj stranici Grada Banjaluka istaknuto je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.