NavMenu

Prva konferencija o cirkularnoj ekonomiji u BiH 15. maja

Izvor: eKapija Četvrtak, 09.05.2024. 14:50
Komentari
Podeli
(Foto: UNDP BH)
Prva konferencija o cirkularnoj ekonomiji u Bosni i Hercegovini održaće se 14. maja 2024. godine u Domu mladih u Sarajevu. Konferenciju organizuje Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH, s ciljem da okupi sve relevantne aktere, entuzijaste i stručnjake kako bi se što bolje upoznali sa oblasti cirkularne ekonomije.

Organizovan pod nazivom LOOP: Innovate, Collaborate, Transform, nastoji istaknuti inovativna rješenja, najbolje prakse i transformativne ideje za održivu budućnost, saopštio je UNDP u BiH.

Konferencija je zamišljena kao jednodnevni događaj na kojem će vrhunski predavači iz Bosne i Hercegovine, Austrije, Velike Britanije, Francuske, Hrvatske i Srbije, približiti bh. javnosti različite aspekte cirkularne ekonomije, dok će uspješne kompanije koje primjenjuju cirkularne poslovne modele u regiji i Evropskoj uniji podijeliti svoja iskustva. Harald Friedl, Samsurin Welch, Drago Cmuk, Maja Halilović samo su neki od eksperata koji će govoriti i prenijeti svoja iskustva na konferenciji. Učesnici će istražiti praktične i skalabilne inicijative u različitim sektorima, od dizajna proizvoda do upravljanja i smanjenje otpada.

Cilj je pružiti sveobuhvatan pregled cirkularne ekonomije, naglašavajući pozitivan učinak koji može imati na održivost životne sredine, upravljanje resursima, održivi razvoj u zemlji, kao i podstaći na promjenu i prihvatanje najboljih cirkularnih pristupa za rješavanje problema degradacije životne sredine i podsticanje odgovorne potrošnje.


Takođe, služiće kao platforma za podsticanje saradnje među različitim učesnicima, uključujući kompanije, kreatore politike, istraživače i zagovornike zaštite životne sredine.

Očekuje se prisustvo predstavnika MSP, akademske zajednice, poslovnog društva, državnih i entitetskih institucija, te medija iz Bosne i Hercegovine i regije.

Registrujte se odmah i osigurajte svoje mjesto! Registracija na: https://bit.ly/3JHneas.

Detaljnu agendu kao i više informacija o govornicima možete potražiti na: zelenatranzicija.ba.


Dom mladih Sarajevo
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.06.2024.  |  Građevina, Finansije

Poreska uprava RS kupuje zvorničku Mehaniku?

Pravobranilaštvo Republike Srpske dalo je preporuku da Vlada Srpske preko Poreske uprave kupi zvorničku Mehaniku, kćerku firmu Fabrike glinice Birač u stečaju Podsjećamo, cjelokupna imovine Mehanike (zemljište, objekti, oprema i zalihe) na prvoj licitaciji prije tri mjeseca bila je ponuđena na prodaju za 14,19 mil KM. Nakon što na tri licitacije i pored snižavanja prodajne cijene nije stigla nijedna ponuda, četvrta licitacija po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.