NavMenu

Stanivuković povodom izmjena regulacionog plana: Izgradnja Ćiriličnog parka nikada nije bila upitna

Izvor: eKapija Nedjelja, 19.05.2024. 15:34
Komentari
Podeli
izgradnja Ćiriličnog parka ostaje kako je i najavljena (Foto: Grad Banjaluka)izgradnja Ćiriličnog parka ostaje kako je i najavljena
Nakon što se već oglasio najavom da će zaustaviti izmjene regulacionog plana, a povodom pisanja medija da će izmjenama ovog plana umjesto vrtića, odnosno škole, pored Ćiriličnog parka u Banjaluci nići neboder, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je još jednom ponovio da izgradnja Ćiriličnog parka ostaje kako je i najavljena.

Naime, u posljednjem tekstu koji je objavljen na zvaničnoj stranici Grada Banjaluka istaknuto je da je regulacioni plan koji predviđa zgradu pored ovog parka zaustavljen, a da izgradnja Ćiriličnog parka nikada nije bila upitna.

- U svrhu istinitog informisanja građana demantujemo i navode da Skupština Grada nije imala uvid u ovaj dokument, jer je on, kao i svi ostali regulacioni planovi, usvojen upravo u Skupštini grada Banjaluke. Napominjemo, Skupština je imala uvid u regulacioni plan, koji je upravo na sjednici gradskog parlamenta i usvojen, međutim izmjene predviđene ovim planom su sada od strane gradonačelnika zaustavljene - navodi se na internet stranici Grada Banjaluka.


Na ovaj način, kako se dalje navodi, Grad još jednom obavještava javnost i građane Banjaluke da je u toku izgradnja pet parkova, među kojima je i Ćirilični park, za koji su, kažu na internet stranici gradske uprave, mnogi građani zainteresovani da učestvuju i budu dio njegove izgradnje.

Kako je portal Capital u toku sedmice pisao, administracija Grada Banjaluka je pripremila nacrt izmjene regulacionog plana Centar – Istok, koje obuhvata područje između ulica Srpske, Nikole Pašića, vojvode Radomira Putnika i Ulice Gavre Vučkovića, u površini od oko 2,21 hektara, takozvanog Kupusišta.

Ćirilični park Banjaluka (projekat)
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.06.2024.  |  Građevina, Finansije

Poreska uprava RS kupuje zvorničku Mehaniku?

Pravobranilaštvo Republike Srpske dalo je preporuku da Vlada Srpske preko Poreske uprave kupi zvorničku Mehaniku, kćerku firmu Fabrike glinice Birač u stečaju Podsjećamo, cjelokupna imovine Mehanike (zemljište, objekti, oprema i zalihe) na prvoj licitaciji prije tri mjeseca bila je ponuđena na prodaju za 14,19 mil KM. Nakon što na tri licitacije i pored snižavanja prodajne cijene nije stigla nijedna ponuda, četvrta licitacija po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.