NavMenu

Počinje Transatlantski ekonomski forum jugoistočne Evrope u Vašingtonu

Izvor: Beta Ponedjeljak, 20.05.2024. 14:11
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay / MotionStudios)
U Američkom kongresu u Vašingtonu danas počinje dvodnevna konferencija "Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope", čiji je cilj jačanje saradnje Sjedinjenih Američkih Država i zemalja regiona Zapadnog Balkana, saopštio je Institut za politiku i privredu Jugoistočne Evrope.

Konferenciju organizuju Transatlantska liderska mreža i Evropski centar Atlantskog savjeta iz Vašingtona, u saradnji sa Institutom za politiku i ekonomiju Jugoistočne Evrope iz Beograda.

- Održavanje ove konferencije predstavlja značajan korak u jačanju regulatornih okvira i postavljanju temelja za unapređenje ekonomske saradnje između Sjedinjenih Država i zemalja Jugoistočne Evrope - istakao je direktor tog instituta Zoran Korać.

On je ukazao da će na marginama konferencije biti održan veliki broj bilateralnih sastanaka na kojima će biti riječi o jačanju saradnje između SAD i zemalja Zapadnog Balkana.

Kako je navedeno u saopštenju, konferencija će obuhvatiti panel diskusije fokusirane na ključne aspekte regionalne saradnje i razvoja, kao što su prevazilaženje barijera za unapređenje trgovine, energetski potencijali regiona, nezavisno pravosuđe i borba protiv korupcije, digitalizacija i razvoj finansijskog sektora.

Tokom trajanja konferencije rukovodioci privrednih komora iz regiona, uključujući i Privrednu komoru Srbije, potpisaće Memorandum o jačanju transatlantske saradnje u oblasti turizma između zemalja Zapadnog Balkana i Sjedinjenih Američkih Država.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.06.2024.  |  Građevina, Finansije

Poreska uprava RS kupuje zvorničku Mehaniku?

Pravobranilaštvo Republike Srpske dalo je preporuku da Vlada Srpske preko Poreske uprave kupi zvorničku Mehaniku, kćerku firmu Fabrike glinice Birač u stečaju Podsjećamo, cjelokupna imovine Mehanike (zemljište, objekti, oprema i zalihe) na prvoj licitaciji prije tri mjeseca bila je ponuđena na prodaju za 14,19 mil KM. Nakon što na tri licitacije i pored snižavanja prodajne cijene nije stigla nijedna ponuda, četvrta licitacija po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.