NavMenu

Tematski bilten "Transport i logistika - Pokretač razvoja poslovanja" 6. juna na eKapiji

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 20.05.2024. 15:17
Komentari
Podeli

(Foto: eKapija)
Globalna transportna i logistička industrija nastavlja da se bori sa brojnim izazovima, od prekida u lancima snabdijevanja, preko bezbjednosnih sajber prijetnji, do sve strožih ekoloških propisa i sada već godinama aktuelnog nedostatka radne snage.

Ali gdje su problemi, tu su i rješenja. Kompanije traže i nalaze načine da automatizuju, optimizuju i unaprijede kompletnu logistiku i time smanje troškove i povećaju efikasnost i produktivnost. Saveznika u ovom procesu našle su u novim tehnologijama, softverima, vještačkoj inteligenciji, koji automatizuju sisteme pripreme narudžbina, razvijaju rješenja za sortiranje, biraju optimalne rute za prevoz. Istovremeno, odgovaraju na imperativ današnjice, izražen sintagmom "zelena logistika" koji od kompanija traži smanjenje uticaja na životnu sredinu.

Ni region ne posustaje. Grade se novi logistički i distributivni centri, nerijetko oni koji pokrivaju više zemalja regiona. Zapadni Balkan time postaje mjesto sa ozbiljnim potencijalom za razvoj industrije koja služi kao pokretačka snaga ekonomije.

O svemu tome biće riječi u novom tematskom biltenu eKapije koji će zajedno sa kompanijama liderima u ovoj oblasti ponuditi rješenja za savladavanje svakodnevnih izazova.

Tematski bilten "Transport i logistika – Pokretač razvoja poslovanja", koji će biti objavljen 6. juna, idealno je mjesto da preporučite vašu firmu, usluge ili proizvode koji mogu doprinjeti unapređenju ove oblasti.

Razgovaraćemo sa relevantnim sagovornicima iz ove oblasti - od najviših državnih zvaničnika, do predstavnika kompanija koje povezuju region i svijet i unapređuju sektor transporta i logistike.

Pozivamo vas da nam se pridružite. Pišite nam na marketing@ekapija.com ukoliko želite da budete dio našeg Tematskog biltena, a svakako nam pošaljite i vaše prijedloge i sugestije kako bismo ovu temu predstavili što kvalitetnije.

Izdanja ranijih tematskih biltena pročitajte OVDJE.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.06.2024.  |  Saobraćaj

Pola miliona za podsticanje uvođenja novih avio-linija u CG

Vlada je na telefonskoj sjednici dala saglasnost Nacionalnoj turističkoj organizaciji (NTO) da 510 hiljada EUR sa podračuna namijeni za podsticajne mjere koje imaju za cilj rast turističkog prometa sa emitivnih tržišta organizovanim avio-prevozom. U Vladi očekuju da se tih pola miliona EUR upotrijebi za uvođenje novih avio-linija kojima se Crna Gora povezuje sa destinacijama sa emitivnog tržišta i/ili povećanjem broja rotacija na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.