NavMenu

Novinarka eKapije Marija Dedić finalistkinja regionalnog konkursa Siemens Media Award 2024 - Među pet najoriginalnijih tekstova u regionu

Izvor: eKapija Petak, 17.05.2024. 12:16
Komentari
Podeli
Jovana Vukotić i Marija Dedić (Foto: Siemens Srbija)Jovana Vukotić i Marija Dedić
Novinarka portala eKapija Marija Dedić jedan je od pet finalista regionalnog medijskog takmičenja Siemens Media Award 2024 koje je ove godine održano u devet zemalja centralne i istočne Evrope (Austrija, Bugarska, Češka, Hrvatska, Mađarska, Poljska, Slovačka, Slovenija i Srbija). Sa tekstom pod nazivom Koja prava nam može ugroziti veštačka inteligencija – Hoće li nas Elena Ramirez spasiti?, Marija će se takmičiti za regionalnog pobjednika čije proglašenje očekujemo 24. maja u Beču.

Takmičenje Siemens Media Award ima za cilj da nagradi kvalitetno i kreativno izvještavanje u oblasti tehnologije i ujedno da podstakne izuzetnost u istraživačkom novinarstvu koje obrađuje teme tehnološkog napretka i značaja inovacija kako u različitim industrijama tako i u svakodnevnom životu. U ovogodišnjem takmičenju učestvovali su predstavnici medija i kreatori sadržaja na društvenim mrežama sa radovima na temu "Tehnologija sa svrhom".

Rad Marije Dedić govori o brzom razvoju vještačke inteligencije i postavlja pitanje njenog uticaja na živote svih nas, etičkih smjernica i zakonske regulative u ovoj oblasti.

- Imali smo zadovoljstvo da i ove godine učestvujemo u realizaciji konkursa Siemens Media Award koji je iniciran u Srbiji prije petnaest godina, a od 2015. se održava na regionalnom nivou. Još veća čast je da je ovog puta medijski prilog novinarke iz Srbije proglašen jednim od pet najboljih radova u jakoj konkurenciji autora iz čak devet zemalja. Mediji su javni vodič kroz svjet inovacija i tumač najnovijih otkrića, a kvalitetno izvještavanje o modernim tehnologijama veoma je važno u današnjem okruženju koji se ubrzano mijenja. Ono pomaže da složene inovacije lakše i bolje razumijemo, takođe pokazujući kako one mogu da poboljšaju naš svakodnevni život - izjavila je Jovana Vukotić, rukovodilac korporativnih komunikacija u kompaniji Siemens Srbija.

Ove godine međunarodni žiri imao je zadatak da odabere pet najoriginalnijih radova koji će se direktno kvalifikovati u finalni dio takmičenja u Beču. Marija će zajedno sa svojim kolegama, najbolje plasiranim autorima iz Bugarske, Mađarske, Poljske i Slovačke, učestvovati u izboru najboljeg rada u centralnoj i istočnoj Evropi. Petoro izabranih autora prisustvovaće "Concordia Ball", poznatom bečkom balu za medijske profesionalce, dok će na gala događaju u istom gradu 24. maja biti izabran pobjednik Siemensovog medijskog takmičenja koga očekuje glavna nagrada – putovanje za dvije osobe na Salzburški festival u Austriji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.06.2024.  |  Saobraćaj

Pola miliona za podsticanje uvođenja novih avio-linija u CG

Vlada je na telefonskoj sjednici dala saglasnost Nacionalnoj turističkoj organizaciji (NTO) da 510 hiljada EUR sa podračuna namijeni za podsticajne mjere koje imaju za cilj rast turističkog prometa sa emitivnih tržišta organizovanim avio-prevozom. U Vladi očekuju da se tih pola miliona EUR upotrijebi za uvođenje novih avio-linija kojima se Crna Gora povezuje sa destinacijama sa emitivnog tržišta i/ili povećanjem broja rotacija na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.