NavMenu

DS Smith kreira ambalažu koja se 100% reciklira - Vaš ulaz u cirkularnu ekonomiju

Izvor: eKapija Petak, 26.04.2024. 10:46
Komentari
Podeli

(Foto: DS Smith)

Živimo u svetu koji se neprestano menja i u kome se i mali i veliki gradovi, kao i njihovi stanovnici, razvijaju uporedo sa razvojem digitalnih tehnologija, koje iz korena menjaju načine kupovine i način života. Nije iznenađenje i da očekujemo više od proizvoda koje kupujemo.

Između ostalog kupci postaju sve više ekološki svesni i očekuju da kompanije tokom proizvodnje svojih proizvoda smanje svoj uticaj na životnu sredinu. Pronalaženje praktičnog i održivog rešenja zahteva nova partnerstva, nov način razmišljanja i nove liderske veštine.

(Foto: DS Smith)
Održivost je u središtu našeg poslovanja i predstavlja kamen temeljac naše svrhe "Redefinisanje ambalaže za svet koji se menja". Ponosni smo na našu strategiju održivosti "Za sadašnjost i za budućnost", usredsređenu na izazove održivosti s kojima se danas suočavamo, kao i na one koji će uticati na buduće generacije.

Naša strategija održivosti fokusirana je na 4 ključna cilja: cirkularnost, ugljenik, ljude i zajednicu i na prirodu.

(Foto: DS Smith)
Sa našim cirkularnim ambalažnim rešenjima, DS Smith može biti vaš ulaz u cirkularnu ekonomiju. Mi vam pomažemo dizajniranjem održivijih ambalažnih rešenja, ostvarivanjem vaših ekoloških ciljeva i ispunjavanjem rastućih zahteva vaših kupaca za održivijom ambalažom.

700 dizajnera i inovatora kompanije DS Smith analizirajući i razumevajući vaše poslovanje i vaš lanac snabdevanja i vodeći se Principima Cirkularnog Dizajna, kreiraju ambalažna rešenja koja pružaju kvalitet i performanse koje su vam potrebne, ali bez trošenja nepotrebnih resursa. Ne pravimo kompromise između zaštite vaših proizvoda i efikasnijeg celokupnog ciklusa snabdevanja, jer možemo da uradimo i jedno i drugo istovremeno.

(Foto: DS Smith)
Dizajniranjem ambalaže koja se može 100% reciklirati ili ponovno upotrebiti pomažemo našim kupcima da održivim ambalažnim rešenjima zamene plastiku koja se teško reciklira, te da materijale duže zadrže u upotrebi. Nastavljamo s inovacijama u novim područjima te istražujemo mogućnosti ambalaže za ponovnu upotrebu kako bismo produžili životni ciklus naših proizvoda.

(Foto: DS Smith)
Pored inovativnosti i znanja našim dizajnerima na raspolaganju stoji i veliki broj alata koji im pomažu da kreiraju rešenja koja prevazilaze sve izazove koji se postavljaju ispred pakovanja: funkcija zaštite, logistička funkcija, promotivna funkcija itd. kao i održivost kao zahtev relativno novijeg datuma. Posebno smo ponosni na alat Cirkularna Design Matrica. Sa ovim pionirskim alatom možemo oceniti i uporediti cirkularnost dizajna ambalaže koristeći 8 različitih pokazatelja.

Metrika Cirkularnog Dizajna - prva u industriji - daje jasnu identifikaciju performansi održivosti dizajna ambalaže i pokazuje gde treba usmeriti pažnju.

(Foto: DS Smith)
Reciklaža i zaštita životne sredine su neodvojivi procesi. Reciklaža doprinosi smanjenju otpada i zagađenja, ali je takođe jedan od najbržih i najjednostavnijih načina za smanjenje karbonskog otiska. Kao najveća evropska kompanija koja se bavi reciklažom kartona i papira, imamo rešenja za reciklažu i upravljanje otpadom koja nam uveliko pomažu u ostvarenju naših ciljeva. Smanjenjem sopstvenih emisija ugljenika i pomažući našim partnerima, klijentima i dobavljačima da učine isto, svi zajedno doprinosimo boljoj budućnosti.

(Foto: DS Smith)

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.06.2024.  |  Građevina, Finansije

Poreska uprava RS kupuje zvorničku Mehaniku?

Pravobranilaštvo Republike Srpske dalo je preporuku da Vlada Srpske preko Poreske uprave kupi zvorničku Mehaniku, kćerku firmu Fabrike glinice Birač u stečaju Podsjećamo, cjelokupna imovine Mehanike (zemljište, objekti, oprema i zalihe) na prvoj licitaciji prije tri mjeseca bila je ponuđena na prodaju za 14,19 mil KM. Nakon što na tri licitacije i pored snižavanja prodajne cijene nije stigla nijedna ponuda, četvrta licitacija po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.