NavMenu

Traže se nadzornici građevinskih radova na tunelu Prenj

Izvor: Indikator Ponedjeljak, 20.05.2024. 09:47
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/Screenshot)

Evropska banka objavila je 17. maja tender za iskazivanje interesa za konsultantske usluge nadzora nad građevinskim radovima na tunelu Prenj.

Konsultantske usluge otvorene su u dvije faze. Zainteresovane kompanije mogu se prijaviti do 1. jula 2024. godine do 12 sati. Više informacija o raspisanom tenderu možete pogledati OVDJE.

Ranije je dodijeljen ugovor za konsultantske usluge koje se tiču provedbe projekta izgradnje tunela Prenj i praćenja zaštite okoliša i to konzorciju tri kompanije iz Austrije i Slovenije. Konzorcij koji je dobio poslove čine iC consulenten ZT GesmbH Beč, Austrija, ILF Consulting Engineers Austria GmbH Rum, Austrija i Elea iC d.o.o. Ljubljana, Slovenija. Vrijednost potpisanog ugovora je 8.989.200 EUR a planirani datum završetka 7. april 2031. godine.

Izgradnja tunela Prenj, najzahtijevnijeg objekta na Koridoru VC, je u fazi pripreme.

Evropska banka za obnovu i razvoj je objavila generalno obavještenje o nabavci za radove i konsultantske usluge za dionicu Koridora Vc Ovčari - Tunel Prenj - Mostar sjever, čija je ukupna procijenjena vrijednost 960 mil EUR.


Projekt obuhvata izgradnju dionice tunel Prenj (dužina 12,4 km) za koji je postupak nabave u toku, dionice Ovčari - Prenj (tek se treba definirati) i dionice Prenj - Mostar sjever, koja je u fazi definiranja.

Na linku OVDJE možete pogledati aktuelnu INFOMAPU izgradnje autoputeva i brzih saobraćajnica u BIH i regionu.

Komentari
Vaš komentar

Tema u žiži: Koridor 5C

Vidi sve
Pogledajte i ostale tekstove iz ove Teme u žiži

Top priče

25.07.2024.  |  Energija, Građevina

Izgradnja MHE na izvoru rijeke Une - Resorno ministarstvo iz RS zahtijeva od Hrvatske da zaustavi radove

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske najoštrije osuđuje izvođenje radova na izgradnji male hidroelektrane na izvoru rijeke Une, u selu Donja Suvaja, opština Gračac, Republika Hrvatska, i zahtijeva od nadležnih institucija susjedne države da smjesta nalože zaustavljanje radova i vraćanje područja u prvobitno stanje. - Кao institucija nadležna za sprovođenje ESPO konvencije i SEA

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.