NavMenu

Traže se nadzornici građevinskih radova na tunelu Prenj

Izvor: Indikator Ponedjeljak, 20.05.2024. 09:47
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/Screenshot)

Evropska banka objavila je 17. maja tender za iskazivanje interesa za konsultantske usluge nadzora nad građevinskim radovima na tunelu Prenj.

Konsultantske usluge otvorene su u dvije faze. Zainteresovane kompanije mogu se prijaviti do 1. jula 2024. godine do 12 sati. Više informacija o raspisanom tenderu možete pogledati OVDJE.

Ranije je dodijeljen ugovor za konsultantske usluge koje se tiču provedbe projekta izgradnje tunela Prenj i praćenja zaštite okoliša i to konzorciju tri kompanije iz Austrije i Slovenije. Konzorcij koji je dobio poslove čine iC consulenten ZT GesmbH Beč, Austrija, ILF Consulting Engineers Austria GmbH Rum, Austrija i Elea iC d.o.o. Ljubljana, Slovenija. Vrijednost potpisanog ugovora je 8.989.200 EUR a planirani datum završetka 7. april 2031. godine.

Izgradnja tunela Prenj, najzahtijevnijeg objekta na Koridoru VC, je u fazi pripreme.

Evropska banka za obnovu i razvoj je objavila generalno obavještenje o nabavci za radove i konsultantske usluge za dionicu Koridora Vc Ovčari - Tunel Prenj - Mostar sjever, čija je ukupna procijenjena vrijednost 960 mil EUR.


Projekt obuhvata izgradnju dionice tunel Prenj (dužina 12,4 km) za koji je postupak nabave u toku, dionice Ovčari - Prenj (tek se treba definirati) i dionice Prenj - Mostar sjever, koja je u fazi definiranja.

Na linku OVDJE možete pogledati aktuelnu INFOMAPU izgradnje autoputeva i brzih saobraćajnica u BIH i regionu.

Komentari
Vaš komentar

Tema u žiži: Koridor 5C

Vidi sve
Pogledajte i ostale tekstove iz ove Teme u žiži

Top priče

22.06.2024.  |  Saobraćaj

Pola miliona za podsticanje uvođenja novih avio-linija u CG

Vlada je na telefonskoj sjednici dala saglasnost Nacionalnoj turističkoj organizaciji (NTO) da 510 hiljada EUR sa podračuna namijeni za podsticajne mjere koje imaju za cilj rast turističkog prometa sa emitivnih tržišta organizovanim avio-prevozom. U Vladi očekuju da se tih pola miliona EUR upotrijebi za uvođenje novih avio-linija kojima se Crna Gora povezuje sa destinacijama sa emitivnog tržišta i/ili povećanjem broja rotacija na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.