NavMenu

Čitluk - U rad pušten novi pogon ZP "Agroplod"

Izvor: Petak, 29.09.2006. 10:31
Komentari
Podeli

Ivo Jerkić, načelnik općine Čitluk, i izaslanik veleposlanika Kraljevine Norveške u BiH ataše Eirik Kollstrud svečanim presjecanjem vrpce otvorili su nove proizvodne pogone za proizvodnju kina vina, ekstra loze i grožđanih sokova u poljoprivrednoj zadruzi (PZ) "Agroplod".

Tom prigodom u ime domaćina nazočne je pozdravio Blago Markota, direktor PZ "Agroplod", koji ih je upoznao s poviješću tog poduzeća. Markota je kazao kako je u današnje vrijeme smanjeno zanimanje za sadnju i proizvodnju fermentiranoga duhana, te je dodao kako je pokretanje novog proizvodnoga pogona nadomjestak proizvođačima koji su do sada sarađivali s PZ "Agroplod". Nazočne je pozdravio i Ivo Jerkić, načelnik općine, istakavši kako se "Agroplod" spomenutim projektom vraća u službe kooperantske zadruge svih Brotnjaka. Sada novi proizvodni pogon omogućuje otkup oko 130 tona grožđa godišnje, a vjeruje se da će se to iz godine u godinu povećavati, kazao je načelnik Jerkić.

Obraćajući se nazočnima ataše Kollstrud je kazao kako je stigao u Čitluk posvjedočiti zajedničkom uspjehu PZ "Agroplod" i Jareproduktivlinga.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.05.2024.  |  Industrija

Kako nositi najljepšu proljećnu kombinaciju?

Haljina i kardigan - ovo je odjevna kombinacija koja spaja udobnost i stil! Ljeto je skroro tu, ali ne zaboravimo da smo još uvijek u prelaznim danima koji možda počinju suncem, ali svi znamo da to nije garancija da neće biti popodnevne kiše i zahlađenja. Iako nas sunčani dani mogu natjerati da se svi okrenemo svojim omiljenim prozirnim haljinama, važno je da budemo spremni za sve što dan donosi. Odgovor je slojevito oblačenje, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.