NavMenu

NELT Grupa i UNICEF formiraju strateško partnerstvo da opreme djecu vještinama za 21. vijek

Izvor: PR Srijeda, 15.05.2024. 09:00
Komentari
Podeli
Deyana Kostadinova i Miloš Jelić (Foto: UNICEF Srbija/Shubuckl)Deyana Kostadinova i Miloš Jelić
NELT Grupa i UNICEF ponosno predstavljaju strateško partnerstvo usmjereno ka osnaživanju djece i mladih u sticanju kompetencija za 21. vijek. Ova inicijativa predstavlja do sada najopsežniju saradnju između UNICEF-a i neke kompanije iz Srbije i okviru nje NELT Grupa će izdvojiti 1,3 mil USD u periodu od tri godine.

Trogodišnje partnerstvo između NELT Grupe i UNICEF-a će se fokusirati na jačanje obrazovnih sistema u Srbiji, Sjevernoj Makedoniji, Bosni i Hercegovini i Angole u 2026. godini - nekim od tržišta na kojima posluje NELT Grupa. Kroz unapređenje tih sistema, partnerstvo ima za cilj da osigura pravičan pristup kvalitetnom obrazovanju i razvoju veština za svako dete.

U današnjem svijetu koji se brzo mijenja, uspjeh djece i mladih zavisi od njihove sposobnosti da steknu savremene veštine i znanja. Kako tehnologije pokreću globalni napredak i oblikuju budućnost rada, digitalna pismenost je postala neophodna za snalaženje i napredak u digitalnom dobu.

U Srbiji će od partnerstva imati koristi 15.000 djece iz 30 škola, koja će biti osnažena unapređenim digitalnim veštinama ključnim za njihov budući uspjeh. U Sjevernoj Makedoniji, 500 učenika će dobiti dragoceno iskustvo da unaprede svoju zapošljivost, dok će preko 8.100 učenika steći "zelene" veštine ključne za održivi razvoj. U Bosni i Hercegovini, preko 5.000 učenika će razviti ključne vještine za 21. vijek koje će ih pripremiti za izazove i prilike u budućnosti.

- Dijeca širom svijeta imaju ogromni potencijal da pokrenu pozitivne promene. Ključno je dati im neophodne vještine i podršku da postanu budući inovatori i nosioci promena. Naša iskustva i podaci pokazuju da je ulaganje u djecu danas najsigurniji način da osiguramo bolje sutra, za sve. Kada ulažete u UNICEF-ove programe i sisteme koji pomažu djeci, od toga imaju koristi cijele zajednice i ekonomije. Izuzetno smo zahvalni NELT Grupi na viziji, poverenju i želji da ostvare velike stvari. Oni predvode svojim primjerom, pokazuju kako korporacije mogu oblikovati budućnost i učiniti svet boljim mestom - rekla je Deyana Kostadinova, direktorka UNICEF-a u Srbiji.

Saradnja između NELT Grupe i UNICEF-a bavi se gorućim globalnim pitanjem nezaposlenosti mladih i hitnom potrebom da obrazovni sistemi delotvorno integrišu tehnologije. Korišćenjem stručnog znanja obje organizacije, ovo partnerstvo teži stvaranju svijetlije budućnosti za naredne generacije.

- NELT Grupa je posvećena stvaranju smislene promjene u našim zajednicama - izjavio je Miloš Jelić, CEO NELT Grupe i dodao:

- Kroz našu saradnju sa UNICEF-om, strateški ulažemo u osnazivanje dece i mladih osnovnim vještinama za 21. vijek. One su im potrebne za razumijevanje našeg vremena, ali i za zadovoljavanje rastućih zahtjeva tržišta rada.. Ovo partnerstvo treba da ih pripremi za izazove koji ih sutra čekaju, i da osigura njihovu spremnost da na pravi nacin iskoriste prilike koje im se pružaju i daju doprinos kao lideri sutrašnjice.

Poslovni sektor igra važnu ulogu u izgradnji otpornih zajednica. Ulaganjem u obrazovanje i razvoj vještina djece i mladih, kompanije ne samo da doprinose društvenoj dobrobiti, već osiguravaju i sopstveni dugoročni uspjeh u sve konkurentnijoj i dinamičnijoj globalnoj ekonomiji.

NELT Grupa i UNICEF su posvećeni ulaganju u budućnost, stvaranju snažnijih i otpornijih društava kroz osnaživanje djece i mladih znanjem i vještinama koji su im potrebni da napreduju u 21. vijeku i nakon njega. Zajedno gradimo svijetliju budućnost za naredne generacije.


O UNICEF-u

UNICEF radi u nekim od najrizičnijih mjesta na svijetu, kako bi dosegao do najugroženije djece. U više od 190 zemalja i teritorija radimo za svako dijete, svuda, kako bismo izgradili bolji svijet za sve. Za više informacija o UNICEF-u i njegovom radu, posjetite: www.unicef.org/serbia. Pratite UNICEF na Twitter-u i Facebook-u
UNICEF ne promoviše ni jedan od proizvoda koje Nelt distribuira.

O NELT GRUPI

Nelt Grupa je jedan od najuspješnijih poslovnih sistema u Adria regionu na polju logistike i distribucije robe široke potrošnje, duvanskih i farmaceutskih proizvoda. Kao internacionalna grupacija zapošljava 5.500 ljudi u 18 kompanija, na 12 tržišta u Evropi i Africi. Lidersko mesto i uspesi postignuti tokom 30 godina poslovanja rezultat su konstantnog ulaganja u edukaciju i razvoj zaposlenih, inovacije i primene novih tehnologija, a inkluzivna i otvorena korporativna kultura zaštitni je znak kompanije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.06.2024.  |  Saobraćaj

Pola miliona za podsticanje uvođenja novih avio-linija u CG

Vlada je na telefonskoj sjednici dala saglasnost Nacionalnoj turističkoj organizaciji (NTO) da 510 hiljada EUR sa podračuna namijeni za podsticajne mjere koje imaju za cilj rast turističkog prometa sa emitivnih tržišta organizovanim avio-prevozom. U Vladi očekuju da se tih pola miliona EUR upotrijebi za uvođenje novih avio-linija kojima se Crna Gora povezuje sa destinacijama sa emitivnog tržišta i/ili povećanjem broja rotacija na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.