NavMenu

IDDEEA poziva institucije na elektronsku razmjenu podataka

Izvor: eKapija Utorak, 07.05.2024. 12:39
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: chaivit chana/shutterstock.com)Ilustracija
Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) BiH pozvale je sve organe, općine, gradove, banke i druge institucije da podnesu zahtjev za pristup njenim elektronskim web servisima.

Iz te agencije podsjećaju da su implementirali elektronske web servise i omogućili elektronsku razmjenu podataka kako bi bila izbjegnuta dugotrajna čekanja i potreba za štampanjem CIPS potvrda.

Ističu da će im IDDEEA pružiti besplatnu podršku i omogućiti elektronsku razmjenu informacija o prebivalištu građana putem sigurnih i efikasnih digitalnih kanala. Tim putem bit će moguće elektronskim putem utvrditi mjesto prebivališta svakog građanina bez potrebe za fizičkom dostavom štampanih potvrda.

Podsjećaju da je već veliki broj organa uspješno završio tu proceduru i prešao na elektronski sistem, čime su značajno olakšali pristup uslugama svojim građanima.

Međutim, još uvijek postoji veliki broj onih koji nisu podnijeli zahtjev za pristup web servisima IDDEEA-e i time još uvijek traže štampane potvrde od građana.

- Molimo vas da promijenite interne procedure i pređete na elektronski način utvrđivanja informacija o prebivalištu. Za sve informacije i pomoć oko implementacije elektronskih web servisa, slobodno se obratite IDDEEA-i - saopćeno je iz IDDEEA-e.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.05.2024.  |  Industrija

Kako nositi najljepšu proljećnu kombinaciju?

Haljina i kardigan - ovo je odjevna kombinacija koja spaja udobnost i stil! Ljeto je skroro tu, ali ne zaboravimo da smo još uvijek u prelaznim danima koji možda počinju suncem, ali svi znamo da to nije garancija da neće biti popodnevne kiše i zahlađenja. Iako nas sunčani dani mogu natjerati da se svi okrenemo svojim omiljenim prozirnim haljinama, važno je da budemo spremni za sve što dan donosi. Odgovor je slojevito oblačenje, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.