NavMenu

Produžena agonija bilećkog "Vodovoda" - Odloženo izmirenje duga od 7 mil KM prema "Elektrohercegovini"

Izvor: Nezavisne novine Četvrtak, 04.06.2015. 08:48
Komentari
Podeli
Bileća (Foto: opstinabileca.ba)Bileća
Isključenje struje bilećkom "Vodovodu" zbog duga od 7 mil KM prema "Elektrohercegovini", koje je bilo najavljeno za juče, prolongirano je po preporuci Ministarstva industrije, energetike i rudarstva RS i na molbu Uprave opštine Bileća.

Vladislav Vladičić, direktor "Elektrohercegovine", kazao je da se radilo o opomeni i isključenju struje na dva časa, zbog duga koji se gomila od 2004. godine.

- Ništa se nije desilo u pravcu rješenja ovog problema, osim prolongiranja isključenja s obećanjem da će se svi subjekti koji su zainteresovani i imaju obavezu za to uključiti u njegovo rješavanje - kaže Vladičić.

Precizirao je da je za 15. jun zakazan sastanak predstavnika bilećke lokalne uprave i "Vodovoda", te čelnika "Elektrohercegovine" i "Elektroprivrede RS", ali i hercegovačkih političara.

- Bilećkom "Vodovodu" smo ponudili reprogram na 15 godina i dali im rok do 1. juna da o tome razmisle, ali budući da se niko povodom toga nije ni oglasio, odlučili smo da kao opomenu isključimo struju na dva časa - dodaje Vladičić.

Borislav Vukoje, direktor "Vodovoda" Bileća, ne negira visinu duga, ističući da s ovakvom tarifnom politikom i ovakvim prihodima ne mogu plaćati električnu energiju za rad postrojenja, koja mjesečno dostižu od 25.000 do 30.000 maraka.

- Ne možemo dati garanciju da možemo servisirati ponuđeni ugovor o reprogramu s "Elektrohercegovinom". Pokrenuto je niz aktivnosti na nivou Vlade RS, "Elektroprivrede", ali i lokanom nivou, koji će vrlo brzo dovesti do nekog nacrta rješenja - kaže Vukoje i dodaje da bi reprogram mogao biti i duži.


Smatra da je najpovoljnije rješenje ono koje ne bi primoralo građane Bileće da plaćaju duplo veću cijenu od sadašnji 56 feninga po kubiku potrošene vode. To bi se uradilo, dodaje, modernizacijom pumpnih postrojenja kako bi se smanjila potrošnja struje i rekonstrukcijom postojeće vodovodne mreže, gdje bi se smanjili gubici.

Načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić je po ovom pitanju optimista i smatra da će s Vladom RS i "Elektroprivredom RS" iznaći zajedničko rješenje.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.05.2024.  |  Energija

Imenovana uprava Elekroprivrede BiH

Dr sci Sanel Buljubašić imenovan je za generalnog direktora JP Elektroprivreda BiH - Sarajevo, objavilo je 17. maja na svojoj zvaničnoj stranici ovo javno preduzeće. Ova odluka uslijedila je nakon najnovije saglasnosti Vlade FBiH za nova imenovanja članova Nadzornog odbora JP Elektroprivreda BiH - Sarajevo i saglasnosti Nadzornom odboru o imenovanju Uprave ovog društva, o čemu je eKapija već pisala. Pored imenovanja generalnog direktora,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.