NavMenu

CineStar stiže u Zenicu

Izvor: eKapija+ Četvrtak, 08.08.2019. 09:05
Komentari
Podeli
(Foto: d13/shutterstock.com)
Zenica će krajem ove godine dobiti savremene kino dvorane koje će biti opremljene najsavremenijim tehnologijama u skladu sa posljednjim svjetskim trendovima i standardima, prenosi portal Zenit.ba.

Kino dvorane Multiplexa Ekran Zenica će zakupiti CineStar grupacija, koja će od kraja septembra početi renoviranje postojećih kino dvorana. Adaptacija i modernizacija bi trebalo da traju oko dva mjeseca.

Prvi multipleks u Bosni i Hercegovini, CineStar Mostar, kompanija Blitz-CineStar otvara 2012. godine, s ukupno 5 dvorana i 700 sjedišta. Nakon Mostara, slijedi otvaranje i druga dva multipleksa: CineStar Bihać 2014. godine sa 6 dvorana i 834 sjedišta, te CineStar Tuzla 2016. godine sa 5 kino dvorana i 789 sjedišta. CineStar 4DX Delta Planet u Banjaluci svoja vrata otvorio je ove godine s ukupno 6 dvorana i 725 sjedišta.

CineStar u Bosni i Hercegovini nudi najsuperiornije kino-formate: 4DX, RealD, 3D digitalnu tehnologiju, eXtreme dvorane i 3D zvuk. Gigantska "Wall to Wall" i "Floor to Ceiling" filmska platna, amfiteatarski raspored sjedišta, vrhunski zvučni sistem Dolby Digital 5.1 i Dolby Digital 7.1 Surround EX koja osiguravaju kristalno jasnu sliku i ton, neke su od najvažnijih karakteristika superiornosti CineStarovih multipleksa.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.05.2024.  |  Energija

Imenovana uprava Elekroprivrede BiH

Dr sci Sanel Buljubašić imenovan je za generalnog direktora JP Elektroprivreda BiH - Sarajevo, objavilo je 17. maja na svojoj zvaničnoj stranici ovo javno preduzeće. Ova odluka uslijedila je nakon najnovije saglasnosti Vlade FBiH za nova imenovanja članova Nadzornog odbora JP Elektroprivreda BiH - Sarajevo i saglasnosti Nadzornom odboru o imenovanju Uprave ovog društva, o čemu je eKapija već pisala. Pored imenovanja generalnog direktora,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.