NavMenu

Sarajevo: Guverner Centralne banke u Luksemburgu posjetio CBBiH

Izvor: eKapija Utorak, 24.03.2009. 08:59
Komentari
Podeli

Guverner Centralne banke Luksemburga Yves Mersch posjetio je 23.03.2009. godine Centralnu banku BiH (CBBiH), gdje je s guvernerom CBBiH Kemalom Kozarićem i njegovim saradnicima razgovarao o uticaju svjetske finansijske i ekonomske krize na dvije zemlje, situaciji u finansijskim, posebno bankarskim sektorima i mogućnostima saradnje dvije monetarne institucije.

Guverner Centralne banke Luksemburga ocijenio je da postoji saradnja, ali i potreba za razumijevanjem onoga što se dešava u zemljama ovog regiona, te i na svoju posjetu CBBiH gleda s aspekta sagledavanja situacije u BiH.

Centralna banka Luksemburga je jedan od najvažnijih partnera CBBiH, s obzirom na postojeću saradnju u upravljanju deviznim rezervama CBBiH.

Tokom razgovora, guverner Kozarić je istakao mjere koje su bh. vlasti donijele u borbi protiv ekonomske krize.

Razgovarano je i o mogućnostima saradnje dvije monetarne institucije u oblasti edukacije, te je postignut dogovor o usavršavanju službenika CBBiH, prije svega u oblasti upravljanja rizicima i izrade izvještaja o finansijskoj stabilnosti.

Za zaposlene u CBBiH, uvaženi gost je održao prezentaciju o globalnoj finansijskoj krizi i ulozi centralnih banaka, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću CBBiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.05.2024.  |  Energija

Imenovana uprava Elekroprivrede BiH

Dr sci Sanel Buljubašić imenovan je za generalnog direktora JP Elektroprivreda BiH - Sarajevo, objavilo je 17. maja na svojoj zvaničnoj stranici ovo javno preduzeće. Ova odluka uslijedila je nakon najnovije saglasnosti Vlade FBiH za nova imenovanja članova Nadzornog odbora JP Elektroprivreda BiH - Sarajevo i saglasnosti Nadzornom odboru o imenovanju Uprave ovog društva, o čemu je eKapija već pisala. Pored imenovanja generalnog direktora,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.