NavMenu

Federalno ministarstvo prostornog uređenja zaduženo za izradu Regulacionog plana historijskog gradskog područja Mostara

Izvor: eKapija Četvrtak, 22.01.2009. 10:00
Komentari
Podeli

Vlada Federacije BiH usvojila je 21.01.2009. godine Informaciju o aktivnostima na pripremi i izradi Regulacionog plana historijskog gradskog područja Mostar, te zadužila Federalno ministarstvo prostornog uređenja da nastavi započete aktivnosti na njegovoj realizaciji.

U Informaciji se navodi da je ovo ministarstvo zaključilo ugovor sa kompanijom BIMTAS za izradu plana, te su formirani Komsija za nadzor nad izvršenjem Ugovora kao i Savjet u svrhu stručnog praćenja i usmjeravanja pripreme i izrade Regulacionog plana historijskog gradskog područja Mostar za svaku fazu Regulacionog plana, navodi se u saopćenju.

U toku je izrada osnovne koncepcije zaštite i uređenja prostorne cjeline, a nositelj izrade kontinuirano radi na formiranju GIS baze podataka za historijsko gradsko područje Mostar.

Vlada je jučer usvojila i Informaciju o aktivnostima na pripremi i izradi Prostornog plana područja posebnih obilježja od značaja za Federaciju BiH "Sliv rijeke Une", kao i Informaciju o aktivnostima na pripremi i izradi planskih dokumenata iz nadležnosti FBiH, te zadužila resorno ministarstvo da nastavi započete aktivnosti.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.05.2024.  |  Energija

Imenovana uprava Elekroprivrede BiH

Dr sci Sanel Buljubašić imenovan je za generalnog direktora JP Elektroprivreda BiH - Sarajevo, objavilo je 17. maja na svojoj zvaničnoj stranici ovo javno preduzeće. Ova odluka uslijedila je nakon najnovije saglasnosti Vlade FBiH za nova imenovanja članova Nadzornog odbora JP Elektroprivreda BiH - Sarajevo i saglasnosti Nadzornom odboru o imenovanju Uprave ovog društva, o čemu je eKapija već pisala. Pored imenovanja generalnog direktora,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.