NavMenu

Njemačka tekstilna kompanija Burgschneider želi da preseli pogone iz Turske u RS

Izvor: eKapija Nedjelja, 14.05.2017. 21:31
Komentari
Podeli
(Foto: aerogondo2/shutterstock.com)
Ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić razgovarao je u petak (12. maj 2017.) u Banjaluci sa predstavnicima njemačke kompanije Burgschneider koji su iskazali zainteresovanost za preseljenje kapaciteta tekstilne industrije iz Turske u Republiku Srpsku, navodi se u saoštenju tog ministarstva.

Đokić je izrazio zadovoljstvo zbog mogućnosti da ova kompanija zasnuje proizvodnju i privrednu aktivnost u Republici Srpskoj, ističući da ovdje strani investitori imaju povoljan tretman i da su maksimalno zaštićeni.

- Zakonom o stranim ulaganjima izbjegnuta je mogućnost negativnog uticaja izmjene propisa dok traje poslovna aktivnost stranog investitora, čime je u potpunosti zaštićen njihov kapital - istakao je ministar.

Ministar je rekao da Srpska vodi izuzetno stimulativnu poresku politiku, te naglasio da je u oblasti kože i tekstila veoma niska osnovica za oporezivanje.

- Osim toga, raspolažemo sa dobro obučenom radnom snagom, a Vlada RS je spremna da pruži pomoć i u smislu direktne podrške subvencijama za novootvorena radna mjesta - naveo je ministar.

Ministar je naglasio da u Srpskoj ima određen broj raspoloživih industrijskih zona, atraktivnih lokacija i proizvodnih objekata, te predložio više lokacija za zasnivanje industrijske proizvodnje na ovom području i području Brčko Distrikta.


Predstavnici njemačke kompanije Burgschneider istakli su da su pozitivno iznenađeni uslovima poslovanja u RS, te da će svoja iskustva prenijeti i drugim potencijalnim investitorima iz Njemačke.

Osim predstavnika kompanije Burgschneider, sastanku je prisustvovao i direktor kompanije Stratos Siniša Pepić.

Kompanija Burgschneider, sa sjedištem u Frankfurtu, uspješno posluje više od 20 godina, a svoje poslovanje zasniva na proizvodnji tekstilnih, kožnih i metalnih proizvoda, kao i na proizvodnji nakita.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.05.2024.  |  Energija

Imenovana uprava Elekroprivrede BiH

Dr sci Sanel Buljubašić imenovan je za generalnog direktora JP Elektroprivreda BiH - Sarajevo, objavilo je 17. maja na svojoj zvaničnoj stranici ovo javno preduzeće. Ova odluka uslijedila je nakon najnovije saglasnosti Vlade FBiH za nova imenovanja članova Nadzornog odbora JP Elektroprivreda BiH - Sarajevo i saglasnosti Nadzornom odboru o imenovanju Uprave ovog društva, o čemu je eKapija već pisala. Pored imenovanja generalnog direktora,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.