NavMenu

Održan sastanak odbora za nadzor nad implementacijom Zakona o porezu na dohodak

Izvor: Fena Ponedjeljak, 09.06.2008. 08:56
Komentari
Podeli

U Federalnom ministarstvu finansija održan je prvi sastanak Odbora za nadzor nad implementacijom Zakona o porezu na dohodak, saopćeno je u nedjelju iz ovog ministarstva.

Misija Odbora je pružanje efektivnih smjernica i vršenje nadzora nad primjenom Zakona o porezu na dohodak kako bi se osigurala adekvatna pripremljenost građana Federacije BiH da na vrijeme ispune svoje nove porezne obaveze.

To će podrazumjevati identificiranje barijera i problema kao i poduzimanje potrebnih koraka na njihovom smanjenju i pronalaženju rješenja. Odbor će svoj zadatak ispuniti kroz pažljivo i iscrpno planiranje kao i uspostavOM i poštivanjeM discipliniranog sistema nadzora.

Rad Odbora će biti profesionalan i transparentan kako bi osigurao da zaposlenici Porezne uprave Federacije BiH i njeni operativni sistemi budu spremni da na kompetentan način podrže primjenu novog Zakona o porezu na dohodak uz pružanje adekvatne pomoći građanima - poreznim obveznicima.

Odbor ima operativni karakter i cilj mu je da nadzire implementiranje Zakona, te kao takav nema funkciju Upravnog odbora.

Predsjedavajući je Hajrudin Hadžimehanović, pomoćnik federalnog ministra finansija za poreznu i fiskalnu politiku, saopćeno je.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.05.2024.  |  Građevina

Megaprojekat Crystalico još samo na papiru živi, realizaciju stopirali investitori

Stambeno-poslovni kompleks Crystalico u Tuzli još uvijek živi samo na papiru, a da li će i kada doći na red njegova realizacija, niko sa sigurnošću ne može da kaže. Ono što je činjenica jeste da je još 2019. godine javnost prezentovan idejni projekat nesvakidašnjeg idejnog rješenja, a gradsko vijeće Tuzle je snažno podržalo regulacioni plan sa 22 glasa za i 4 suzdržana, a na osnovu zahtjeva vlasnika cjeline nekadašnjeg

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.