NavMenu

Direkcija za finansije Brčko distrikta dobija novi informacioni sistem - Raspisan tender vrijedan 5,5 mil KM

Izvor: eKapija Petak, 17.05.2024. 07:45
Komentari
Podeli
Objavljena javna nabavka dio je procesa automatizacije poslovnih procesa definisanih zakonima Brčko distrikta, objašnjeno u dokumentaciji - Ilustracija (Foto: ronstik/shutterstock.com)Objavljena javna nabavka dio je procesa automatizacije poslovnih procesa definisanih zakonima Brčko distrikta, objašnjeno u dokumentaciji - Ilustracija
Nabavka novog informacionog sistema čija je vrijednost procijenjena na 5,5 mil KM, bez PDV-a, jedna je od najnovijih planiranih velikih investicija Brčko distrikta BiH. Naime, Brčko distrikt je raspisao tender za nabavku integralnog informacionog sistema Direkcije za finansije (DMS, IS Trezora, IS Poreske uprave i software - igre na sreću) za potrebe Direkcije za finansije Brčko distrikta BiH (DFBD).

Ukoliko sve bude proteklo po planu koji se navodi u tenderskoj dokumentaciji, Direkcija za finansije će najkasnije za dvije godine dobiti novi informacioni sistem, a ova nabavka, kako se navodi, dio je procesa automatizacije poslovnih procesa definisanih Zakonom o direkciji za financije, Zakonom o poreznoj upravi, Zakonom o trezoru, Zakona o igrama na sreću Brčko distrikta BiH, kao i ostalih važećih zakona na nivou Brčko distrikta. Pored 24 mjeseca roka za isporuku i implementaciju sistema, tenderom je predviđeno još 12 mjeseci garantnog perioda za informacioni sistem.

- Srž integralnog informacionog sistema čini poreski podsistem, odnosno upravljanje prihodina, zajedno sa povezanim podsistemima koji se odnose na trezorsko poslovanje i upravljanje dokumentima, kao i podsistemom za ured direktora - navedeno je u tenderskoj specifikaciji.

Ova nabavka je u istom dokumentu objašnjena kompleksnošću predmeta rada, te odgovornostima koje Direkcija ima prema građanima distrikta - donošenje provedbenih propisa iz oblasti finansija, priprema prijedloga godišnjeg budžeta, provođenje porezne politike, vođenje trezorskog poslovanja, uspostavljanje sistema finansijske javne potrošnje, nadzor nad izvršenjem budžeta distrikta, kontrolisanje javnog duga itd.)

- U svrhu efikasnosti i transparentnosti ovih procesa predlaže se nabavka i implementacija IIS koji će omogućiti praćenje zakona u oblasti poreza, novčanih tokova, budžetiranje i pravilno upravljanje svim resursima koji su u nadležnosti DFBD - navedeno je u specifikaciji.

U ovom dokumentu se navodi da se nabavka predmetnog IIS navodi fazno, a ovim tenderom je predviđena izrada i implementacija sljedećih informacionih sistema - DMS (Sistem za upravljanje dokumentima), IS Trezora, IS Poreske uprav i Software - igre na sreću, kao i podsistema za ured direktora i podsistem servisa za razmjenu podataka.

U okviru otvorenog postupka javne nabavke predviđeno je provođenje e-aukcije, a ugovor će, kako se navodi, biti dodijeljen ponuđaču koji dostavi prihvatljivu ponudu sa najnižom cijenom.

Cjelokupna komunikacija i razmjena informacija između ugovornog organa i ponuđača treba se voditi isključivo u pisanoj formi, izuzev komunikacije vezane za pojašnjenja TD koja će se vršiti kroz sistem E-nabavke, navedeno je u tenderskoj dokumentaciji.

Rok za prijem ponuda je 3. jul u 12:00 h, a istog dana, 15 minuta kasnije, ponude će biti javno otvorene.

Svi detalji tendera i uslovi za ponuđače mogu se vidjeti OVDJE.

D. S. G.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

13.06.2024.  |  Energija, Industrija, Finansije

Elektroprivredi BiH odobreno kreditno zaduženje od 25,1 mil EUR za FNE Gračanica 1 i 2

Nakon što je Vlada FBiH na hitnoj sjednici u maju donijela Odluku o davanju prethodne saglasnosti za kreditno zaduženje Elektroprivrede BiH kod Evropske banke za obnovu i razvoj za realizaciju Projekta "Izgradnja fotonaponske elektrane Gračanica 1 i fotonaponske elektrane Gračanica 2 u iznosu od 25,1 mil EUR, juče je i Dom naroda Parlamenta FBiH usvojio ovu odluku. Tome je prethodila i saglasnost Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, navodi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.