NavMenu

Šamac pokreće spor sa modričkim preduzećem "NBS Group"

Izvor: eKapija Srijeda, 26.06.2013. 15:47
Komentari
Podeli

ŠamacŠamac

Na 8. sjednici Skupštine Šamac razgovarano je o raskidanju ugovora o zajedničkom ulaganju sa "NBS Group" iz Modriče i nadoknadi štete opštini Šamac.

Odbornici su podržali Odluku načelnika da se uđe u sudski spor sa "NBS Group" iz Modriče zbog raskidanja Ugovora o zajedničkom ulaganju u rekostrukciju Spomen doma "Mitar Trifunović Učo" i ulaganje u izgradnju bazena i sportske dvorane.

Ovaj Ugovor je potpisan 1999. godine i vrijedan je 3 mil KM. Prema riječima načelnika opštine Sava Minića, "NBS Group" nije ispoštovao ugovor o preuzetoj obavezi i prije dvije godine je napustio imovinu koju je dobio na raspolaganje na 25 godina.

- Jedan realan pritisak naših građana da ovako impozantan objekat 64.000 m2 zemljišta u centru grada stoji neiskorišten zbog nerealizacije nekakvog ugovora. Ja se nadam da će i sud, već je i pripremno ročište, a prateći dinamiku, da bi već do kraja ove godine imali ili sudsku presudu prvenstepenu ili nekakvu sudsku nagodbu - kaže načelnik opštine Savo Minić.

Odbornici su na 8. sjednici razmatrali i informaciju o preventivnoj zdravstvenoj zaštiti stanovništva u 2012. godini, kao i informaciju o provođenju stečajnog postupka u OJDP "Toplana".

Inicijativa za izmjenu Odluke o određivanju imena ulicama i trgovima i o obilježavanju zgrada brojevima podnesenu od strane Kluba odbornika HSS-NHI i SDA nije dobila podršku odbornika.

Odbornici su usvojili zaključak o usvajanju Izvještaja Komisije za sprovođenje postupka po Javnom oglasu i izbor kandidata i članova Popisne komisije na ovom području za popis stanovništva, te prijedlog rješenja o formiranju Popisne komisije opštine Šamac za popis stanovništva i stanova u BiH u 2013. godini, saopšteno je na opštinskom sajtu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.05.2024.  |  Građevina

Stanivuković povodom izmjena regulacionog plana: Izgradnja Ćiriličnog parka nikada nije bila upitna

Nakon što se već oglasio najavom da će zaustaviti izmjene regulacionog plana, a povodom pisanja medija da će izmjenama ovog plana umjesto vrtića, odnosno škole, pored Ćiriličnog parka u Banjaluci nići neboder, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je još jednom ponovio da izgradnja Ćiriličnog parka ostaje kako je i najavljena. Naime, u posljednjem tekstu koji je objavljen na zvaničnoj stranici Grada Banjaluka istaknuto je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.