NavMenu

I u energetici je neizbježno prilagoditi tehnologije digitalnom razvoju - Kakvi su planovi Infinity International Group?

Izvor: eKapija Petak, 07.05.2021. 11:20
Komentari
Podeli
(Foto: Infinity International Group)
Infinity International Group je tehnološka grupacija i regionalni lider u oblastima informacionih tehnologija, elektroenergetike, digitalizacije i elektromobilnosti. Ostvarajući uspješne poslovne rezultate i gradeći partnerske odnose sa nekim od najvećih i najvažnijih globalnih kompanija u fokus našeg poslovanja stavljaju kvalitet, kažu iz ove grupacije koja će biti učesnik i sponzor ovogodišnjeg Samita energetike u Trebinju.

Okupljaju strateške lidere, industrijske stručnjake, inženjere, osobe sa praktičnim iskustvom u vašoj sferi biznisa, dizajnere, programere, data menadžere i mnoge druge "kako bi zajedno kreirali vašu jedinstvenu stazu do uspjeha".

- Naša rješenja implementirana su u javnom sektoru, zdravstvu, elektroenergetici, avioindustriji, telekomunikacijama, finansijama, proizvodnji, transportu, maloprodaji i mnogim drugim industrijama. Do sada smo kao grupacija implementirali više od 3.000 značajnih projekata.

Kompanije članice Infinity International Group koje posluju na tržištu BiH su Prointer ITSS, Kaldera, Infinity ADS i EP Mobile.

Kaldera

Fokus budućeg rada kompanije Kaldera je invenstiranje u sektor energetike sa posebnom pažnjom na pametno upravljanje (uštede, maksimalna iskorištenost energetskih kapaciteta i optimizacija i upravljenje elektroenergetskim objektima i mrežom), obnovljivi izvori energije i "pametna" mreža.

- Pandemija je svakako ubrzala proces digitalizacije u svim društvenim sferama. Svakako se pokazalo da je i u energetici neizbježno prilagoditi tehnologije digitalnom razvoju i koristiti onlajn alate i softversku podršku. Zbog toga smo posebno ponosni što je dio Infinity grupacije i liderska IT kompanija Prointer, te će ova sinergija zasigurno dati novu snagu sektoru energetike. U narednom periodu imamo velike planove. Fokusiraćemo se na izlazak na inostrano tržište jer smatramo da imamo kapaciteta i kvaliteta da pokažemo i na drugim tržištima koliko znamo i možemo. Jedan od naših izazova koje želimo da prevaziđemo u narednom periodu su rješavanje pitanje transporta i ograničenja kretanja roba i ljudi. Svakako da će izvođenje radova u ovim posebnim uslovima pandemije biti otežano i u narednom periodu, ali nas to neće spriječiti da naše poslovanje proširimo - saopšteno je iz Kaldere za eKapiju.

Ističu da pripremaju nove proizvode na tržištu BiH koje će ponuditi energetskom sektoru.

- Osim širokog portfolija naših usluga i proizvoda, ponudićemo i blindirane trafostanice i 35kV srednjenaponske ćelije.


Samit energetike SET 2021 se u organizaciji Elektroprivrede RS i firme SET održava 20. i 21. maja, uz pokroviteljstvo Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Vlade RS i kompanije Končar, uz generalno sponzorstvo kompanije Elnos Group i podršku Infinity group i kompanije Dwelt.

Portal eKapija je medijski pokrovitelj Samita energetike Trebinje 2021.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.02.2024.  |  Energija

Ništa od raskida ugovora sa Lagerom o eksploataciji mrkog uglja, protesti mještana uzaludni

Trenutno ne postoje nikakvi uslovi za raskid koncesionog ugovora sa kompanijom Lager iz Posušja koja eksploatiše ugalj na području Sanskog Mosta, izjavio je ministar privrede u Vladi Unsko-sanskog kantona Armin Kardašević. Ministarstvo privrede USK organizovalo je u protekli petak sastanak na kojem se razgovaralo o eksploataciji mrkog uglja u blizini sela Kamengrad, gdje kompanija Lager ima koncesiju. Kako navode iz Ministarstva, sastanku

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.