NavMenu

Ministarstvo privrede KS objavilo još dva javna poziva za poticaje razvoju male privrede

Izvor: eKapija Petak, 05.07.2024. 12:51
Komentari
Podeli
(Foto: Ministarstvo privrede KS)

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo objavilo je još dva javna poziva za poticaje razvoju male privrede. Objavljeni su javni pozivi po programima Finansijski poticaj sa inkubacijom za novoosnovane poslovne subjekte i Poticaj direktnih stranih ulaganja - Podrška za osnivanje pravnog lica, čiji je osnivač strani ulagač.

U protekloj godini intenzivno se radilo na adaptaciji prostora na Mašinskom fakultetu, gdje će biti smješten Centar za razvoj poduzetništva Javne ustanove Centar za napredne tehnologije Sarajevo, s namjerom da to bude mjesto gdje će se pružiti inkubacija novoosnovanim poslovnim subjektima. U skladu s tim planovima, kreiran je novi program "Finansijski poticaj sa inkubacijom za novoosnovane poslovne subjekte", a za koji su izdvojena ukupna finansijska sredstva u iznosu od 750.000 KM.

Ovim programom predviđeno je da se za oko 25 subjekata male privrede koje su registrovale kreativne mlade osobe u 2024. godini, u skladu s odobrenim biznis planom, pruži pojedinačna finansijska podrška u iznosu do 30.000 KM, kao i podrška inkubacije u trajanju od jedne godine.

Djelatnosti koje su obuhvaćene ovim programom su djelatnosti bliske CNT-u, i to su područja Informacija i komunikacija, stručne, znanstvene i tehničke djelatnosti i Administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti. Prepoznajući značaj ulaganja stranih investitora, kreiran je program koji će stranim ulagačima ponuditi nešto što će Kanton Sarajevo učiniti mjestom u koje će investirati. Osmišljen je novi program - "Poticaj direktnih stranih ulaganja - Podrška za osnivanje pravnog lica, čiji je osnivač strani ulagač", a za koji je planiran ukupan iznos od 350.000 KM sa svrhom pružanja podrške direktnim stranim investicijama mikro, malih i srednjih preduzeća iz inostranstva, odnosno podrške za osnivanje pravnih lica sa sjedištem na području Kantona Sarajevo koja imaju većinski udio stranog pravnog lica.

Predviđena je poticajna grant podrška po odabranom korisniku koja se u ovisnosti od ocjene prihvaćenog biznis plana, dodjeljuje u maksimalnom iznosu do 70.000 KM. Javni poziv će biti objavljen na engleskom i njemačkom jeziku. Javni pozivi su otvoreni do 3. augusta 2024. godine, a više informacija se nalazi stranici poticajimpks.ba, saopšteno je iz Ministarstva privrede KS.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

12.07.2024.  |  Agro, Industrija, Građevina

Vlada RS odobrila 500.000 KM Našoj mljekari za izgradnju prerađivačkih kapaciteta (VIDEO)

Vlada RS je na sjednici u četvrtak donijela Odluku o odobravanju 500.000 КM Našoj mljekari Banjaluka, na ime ostvarivanja prava na podsticajna sredstva za unapređenje sektora mljekarstva kroz izgradnju prerađivačkih kapaciteta. Pokretanje sopstvene prerade mlijeka je jedan od imperativa koji već neko vrijeme zaokuplja jedan veći broj članova Udruženja poljoprivrednih proizvođača – mljekara Republike Srpske. - Ovo Udruženje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.