NavMenu

Nagrađene najbolje poslovne ideje u okviru Akcelarator programa Razvojne agencije RS

Izvor: RTRS Srijeda, 03.07.2024. 12:55
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Gajus/shutterstock.com)Ilustracija

U Istočnom Sarajevu juče su uručene nagrade za najbolje poslovne ideje u okviru Akcelerator programa realizovanog u ovom gradu u organizaciji Razvojne agencije Republike Srpske, a pobjednički tim čine Blagoje Marković i Marko Stevanović, čija se poslovna ideja pod nazivom "Metal MB" odnosi na proizvodnju klub i trpezarijskih stolova, prenosi RTRS.

Ovaj dvojac koji je osvojio nagradu od 5.000 KM zahvalio je Razvojnoj agenciji Republike Srpske za realizaciju Akcelerator programa kroz koji su stekli dosta znanja.

Inače, ovaj program je namijenjen početnicima u poslovanju čije su ideje zasnovane na inovaciji, znanju i novim tehnologijama i imaju potencijal za rast na tržištu, generišu nova zapošljavanja i pozitivno utiču na životnu sredinu.

- Savjetovao bih ljude koji žele da realizuje poslovnu ideju da se prijave na ovaj program, da steknu osnovna znanja, pa dalje će sigurno znati kojim putem da idu. Nagrada nam puno znači i sigurno da ćemo je iskoristiti kao neka obrtna sredstva koja smo naveli kroz poslovni plan - rekao je Marković.

Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti u gradu Istočno Sarajevo, Ljiljana Lizdek, navela je da grad već treću godinu učestvuje u ovom projektu, dodajući da su ove godine sve poslovne ideje zanimljive i inovativne.

- Bilo je dosta mladih koji su se u ovoj, ali i u prethodnim godinama opredijelili da započnu biznis samostalno i da se u tom pravcu obrazuju. Čestitam nagrađenima, ali i drugim učesnicima zato što su u saradnji sa Razvojnom agencijom imali priliku da prođu obuku koja će im sigurno značiti u daljem radu - rekla je Lizdekova.

Viši stručni saradnik za odnose sa javnošću u Razvojnoj agenciji Republike Srpske, Daliborka Gavrilović Kujundžić, rekla je da je Agencija već petu godinu zaredom u saradnji sa lokalnim partnerima organizovala Akcelerator program namijenjen početnicima u poslu.

- Riječ je o intenzivnom, dvomjesečnom edukativno savjetodavnom programu za sve sa poslovnim idejama koji žele pokrenuti vlastiti posao, jer im omogućava da ovladaju potrebnim preduzetničkim znanjima i vještinama. Ovaj program omogućava kvalitetno testiranje njihovih poslovnih ideja, odnosno mogu da provjere i tržišni potencijal svojih poslovnih ideja - rekla je Kujundžićeva novinarima nakon svečanog uručenja nagrada.


Ona je podsjetila da se Akcelerator program sprovodi u saradnji sa Univerzitetom u Istočnom Sarajevu - Ekonomskim fakultetom Pale, Gradskom razvojnom agencijom Istočno Sarajevo, gradom Istočno Sarajevo, opštinama u njegovom sastavu i Zavodom za zapošljavanje Republike Srpske.

Prema njenim riječima, ove godine u okviru programa imali su 16 kandidata koji su u saradnji sa stručnim predavačima i mentorima u protekla dva mjeseca radili na razvoju poslovnih ideja.

- Dodijelili smo pet nagrada, odnosno jednu nefinansijsku, koja podrazumijeva besplatne knjigovodstvene usluge na period od godinu dana i četiri finansijske nagrade u rasponu od 1.500 do 5.000 KM - precizirala je Kujundžićeva.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

12.07.2024.  |  Agro, Industrija, Građevina

Vlada RS odobrila 500.000 KM Našoj mljekari za izgradnju prerađivačkih kapaciteta (VIDEO)

Vlada RS je na sjednici u četvrtak donijela Odluku o odobravanju 500.000 КM Našoj mljekari Banjaluka, na ime ostvarivanja prava na podsticajna sredstva za unapređenje sektora mljekarstva kroz izgradnju prerađivačkih kapaciteta. Pokretanje sopstvene prerade mlijeka je jedan od imperativa koji već neko vrijeme zaokuplja jedan veći broj članova Udruženja poljoprivrednih proizvođača – mljekara Republike Srpske. - Ovo Udruženje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.