NavMenu

Američki mjuzikl "Mali dućan strave" 23. marta u Mostaru

Izvor: eKapija Četvrtak, 02.03.2017. 10:37
Komentari
Podeli
(Foto: Roman Rvachov/shutterstock.com)
Mart u Narodnom pozorištu Mostar (NPM) bće iznimno uzbudljiv uz komedije i zanimljiva gostovanja, među kojima je i mjuzikl iz Amerike. Izvođenje mjuzikla na sceni Narodnog pozorišta Mostar biće 23. marta u 20 sati, navodi portal Faktor.

- Sa zadovoljstvom objavljujemo da je Narodno pozorište Mostar, u partnerstvu s Američkom ambasadom u BiH i Dolphin Showom, domaćin mjuzikla "Mali dućan strave" ("The Little Shop of Horrors") u izvedbi Northwestern Univerziteta. Jedinstvena je to prilika za mostarsku publiku, da uživa u ovom mjuziklu - istakli su iz NPM-a.

Na mjesečnom repertoaru petkom su komedije NPM-a u 20 sati na velikoj sceni: "Odumiranje međeda" Branka Ćopića u režiji Emira Kapetanovića 3. i 17. marta, te komedija "Mostarska djelidba" Skendera Kulenovića u režiji Sulejmana Kupusovića 10. marta. Istog dana u "Studiju 64" nastupit će Zijah A. Sokolović, koji će izvesti "Majstorsku glumačku radionicu".

Dio glumačkog ansambla i tehničko osoblje NPM-a je na gostovanju u Banjaluci, gdje će 27. marta u Narodnom pozorištu Republike Srpke izvesti predstavu "Mrtve ribe plivaju na leđima". S obzirom da cijeli svijet tog dana obilježava Međunarodni dan teatra, i Narodno pozorište Mostar otvoriće vrata, uz besplatan ulaz.


- Pozivamo škole i dramske sekcije da dođu, posjete NPM, upoznaju gdje se radi i kako se stvara jedna predstava, a predavanja će voditi umjetnički direktor Narodnog pozorišta Mostar Adnan Lugonić, dramaturg i dramski pisac - naglasili su iz mostarskog pozorišta, prenosi Faktor.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.05.2024.  |  Energija

Imenovana uprava Elektroprivrede BiH

Dr sc. Sanel Buljubašić imenovan je za generalnog direktora JP Elektroprivreda BiH - Sarajevo, objavilo je 17. maja na svojoj zvaničnoj stranici ovo javno preduzeće. Ova odluka uslijedila je nakon najnovije saglasnosti Vlade FBiH za imenovanja članova Nadzornog odbora JP Elektroprivreda BiH - Sarajevo i saglasnosti Nadzornom odboru o imenovanju Uprave ovog društva, o čemu je eKapija već pisala. Pored imenovanja generalnog direktora,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.