NavMenu

Vinari iz BiH žele kvalitetom parirati velikim vinarskim zemljama

Izvor: Indikator Nedjelja, 30.10.2016. 09:29
Komentari
Podeli
(Foto: Constantine Pankin/shutterstock.com)
Mnošto vinara i gastro izlagača okupilo se na sada već tradicionalnom međunarodnom festivalu koji okuplja poslovni svijet, ugostitelje, ali i ljubitelje vina i hrane.

Oko 60 izlagača iz BiH i inostranstva svojom šarolikom i bogatom ponudom ljubiteljima dobrog zalogaja i kapljice vina upriličili su dva dana uživanja.

Vinari sa ovih prostora prihvatili su izazov - parirati kvalitetom vinarskim zemljama. Nije nemoguće, ali iziskuje mnogo truda i strpljenja.

- Francuska, italijanska, španska vina imaju izgrađen brend. Ali hrvatska, istarska vina i proizvođači iz BiH imaju veliku šansu - rekao je Ivan Damjanić, predstavnik vinarije Damjanić iz Poreča.

Damjanić je dodao da svjetsko tržište želi nešto novo i autohtono, te da se vraća korijenima i raznolikosti ponude vina.

- Sajmovi poput ovog su velika prilika za izlagače da se pokažu sa svojim vinima i da potencijalne klijente uvjere u proizvode - kaže Dejan Marić, menadžer Frutela group-a iz Banjaluke.

Unaprijeđena tehnologija proizvodnje i domaće autohtone sorte grožđa - žilavke i blatine dobitna su formula za osvajanje tržišta.

- Kvalitet vina iz BiH je dokazan na međunarodnim izložbama vina. U Londonu su dobijala prestižne nagrade, Beču, Parizu i drugim velikim sajamskim izložbama - ističe Hamid Kujraković, predstavnik vinarije Hercegovina produkt iz Čitluka.

Potvrdu kvaliteta imamo. Uz dovoljno hrabrosti i vjere u domaće potencijale uspjeh može biti osiguran.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.05.2024.  |  Energija

Imenovana uprava Elekroprivrede BiH

Dr sci Sanel Buljubašić imenovan je za generalnog direktora JP Elektroprivreda BiH - Sarajevo, objavilo je 17. maja na svojoj zvaničnoj stranici ovo javno preduzeće. Ova odluka uslijedila je nakon najnovije saglasnosti Vlade FBiH za nova imenovanja članova Nadzornog odbora JP Elektroprivreda BiH - Sarajevo i saglasnosti Nadzornom odboru o imenovanju Uprave ovog društva, o čemu je eKapija već pisala. Pored imenovanja generalnog direktora,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.