NavMenu

"Hifa-Oil" otvara pogon u Doboju - BiH dobija prvu fabriku za proizvodnju peleta od uglja

Izvor: eKapija Srijeda, 16.09.2015. 10:31
Komentari
Podeli
Grupacija "Hifa-Oil" je u okviru svoje kćerke firme, "Euro-Stil", nakon istraživačkih i probnih radnji počela proizvodnju i prodaju peleta od uglja, kao i prodajom drvenog peleta.

"Euro-Stil", koji se nalazi na prostoru kompleksa nekadašnje "Bosanke" u Doboju, raspolaže linijom za proizvodnju eko-peleta od uglja, kapaciteta 4t/h, što je čini prvo i jedinom takvom fabrikom u ovom dijelu jugoistočne Evrope.

Eko-pelet od uglja je novi energent za grijanje koji ima 20% višu energetsku vrijednost i 30% nižu cijenu od standardnog drvenog peleta, dok pri gorenju zadovoljava stroge ekološke norme.

"Euro-Stil" je u saradnji sa renomiranim proizvođačima kotlova iz BiH i regiona zajedničko radio na razvoju automatskih univerzalnih kotlova na sve vrste peleta, te u ponudi ima vrhunske kotlove, visokih performansi, koji kvalitetno spadaju u sam vrh ponude kotlova na domaćem tržištu, uz pristupačne cijene i širok dijapazon njihovih nazivnih snaga.


U ponudi imaju i značajne količine različitih vrsta drvenog peleta (premium pelet, pelet standard i industrijski pelet) Skladišni kapacitet od oko 10.000 m2, natkirvenog prostora, te odgovarajuća logistička podrška.

"Hifa-Oil" organizuje Dane otvorenih vrata 17. i 18. septembra, kako bi prezentovala jedinu fabriku peleta od uglja u ovom dijelu jugoistočne Evrope.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.05.2024.  |  Građevina

Stanivuković povodom izmjena regulacionog plana: Izgradnja Ćiriličnog parka nikada nije bila upitna

Nakon što se već oglasio najavom da će zaustaviti izmjene regulacionog plana, a povodom pisanja medija da će izmjenama ovog plana umjesto vrtića, odnosno škole, pored Ćiriličnog parka u Banjaluci nići neboder, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je još jednom ponovio da izgradnja Ćiriličnog parka ostaje kako je i najavljena. Naime, u posljednjem tekstu koji je objavljen na zvaničnoj stranici Grada Banjaluka istaknuto je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.