NavMenu

Kompanija DHL gradiće na beogradskom aerodromu distributivni centar na više od 10.000 m2 (FOTO)

Izvor: eKapija Subota, 18.05.2024. 13:53
Komentari
Podeli
Idejno rešenje (Foto: Energoprojekt-Urbanizam i arhitektura)Idejno rešenje
Na aerodromu Nikola Tesla u planu je izgradnja terminala distributivnog centra avionskih pošiljki sa administrativno logističkom službom, vidi se iz urbanističkog projekta za koji je Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove oglasio javnu prezentaciju. Iako se kao investitor ovog projekta navodi preduzeće Jat Tehnika, koje je u vlasništvu grupacije Avia Prime, iz idejnog rešenja se može videti da je u pitanju distributuvni centar nemačke kompanije DHL.

Kako je portal Zamaaero pisao, u septembru prošle godine, DHL je bio na sastancima u Beogradu sa Avia Prime, odnosno Jat Tehnikom. Prema nezvaničnim informacijama tema sastanaka bila je upravo prodaja parcele Jat Tehnike na aerodromu, gde bi DHL izgradio distributivni centar.

Parcela na kojoj je predviđena gradnja površine je 21.424 m2, a nalazi se između asfaltiranih internih saobraćajnica kompleksa aerodroma.

(Foto: Energoprojekt-Urbanizam i arhitektura)
Projektom je planirana gradnja objekta za prihvatanje, razvrstavanje i isporuku pošiljki koje se prevoz avionskim saobraćajem, BRGP 10.176,12 m2. Predviđeno je da se objekat sastoji od hale za prijem, razvrstavanje i isporuku pošiljki, administrativnog dela i fingera sa treansportnim trakama.

U blizini glavnom objekta je predviđen i tehnički blok sa trafostanicom, dizel agregatom i prostorom za tehničke sadržaje i opremu.

U kompleksu je predviđen i parking sa oko 120 mesta.

(Foto: Energoprojekt-Urbanizam i arhitektura)
Izgradnja objekta se može obavljati fazno, a kako se u projektu navodi, planirani broj zaposlenih do 2040. godine je 302, sa radom u tri smene.

Nosilac izrade urbanističkog projekta je Energoprojekt - urbanizam i arhitektura, a zahtev za potvrđivanje projekta podnelo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture - Sektor za prostorno planiranje i urbanizam.

Javna prezentacija trajaće do 31. maja.

(Foto: Energoprojekt-Urbanizam i arhitektura)
Inače, kako je ranije najavljeno, Pošta Srbije u partnerstvu sa nemačkim DHL-om planira da sagradi zajednički logistički centar na 24 hektara u Batajnici.

I. Ž.
DHL distributivni centar Aerodrom Beograd (projekat)
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

13.06.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Smjena na čelu Turističke organizacije Republike Srpske

Vlada Srpske donijela je na današnjoj sjednici Rješenje o razrješenju Miodraga Lončarevića dužnosti vršioca dužnosti direktora Javne ustanove Turistička organizacija Republike Srpske, zbog isteka perioda na koji je imenovan, saopšteno je iz Vlade RS. Takođe, Vlada je donijela Rješenje o imenovanju Kostadina Vasića za vršioca dužnosti direktora Turističke organizacije RS, na period od dva mjeseca.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.