NavMenu

Završetak gradnje dva nova mosta u Novom Sadu najavljen za 2026. godinu

Izvor: eKapija Subota, 18.05.2024. 09:14
Komentari
Podeli
(Foto: Screenshot/ Instagram/ Miloš Vučević)
Radovi na izgradnji obilaznice oko Novog Sada sa mostom preko Dunava, u produžetku Bulevara Evrope, do Sremske Kamenice, predviđeno je da budu završeni do kraja 2026. godine, saopšteno je iz novosadske gradske uprave. Iz resornog misistarstva navode da će do oktobra 2026. godine biti završen i Fruškogorski koridor, u okviru kojeg se i gradi most preko Dunava, Kać-Petrovaradin.

Kako je rečeno, sa prilaznim vijaduktom, četvrti novosadski most biće dug oko 2,5 kilometra, dok će glavna konstrukcija iznad reke biti duga 880 metara.

Ovaj most će imati dve kolovozne, sa po dve saobraćajne trake, biće širok skoro 30 metara, a imaće i obostrane pešačke i biciklističke staze.

Konstrukciju nad vodom držaće tri jednostruka pilona od po 30 metara visine, sa 11 kosih zatega u parovima.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, kako je saopšteno iz ministrstva je naglasio da će do oktobra 2026. godine biti završen i Fruškogorski koridor, u okviru kojeg se i gradi most preko Dunava, Kać - Petrovaradin, što znači da ć za malo više od dve godine i taj most biti potpuno u funkciji.

Rečeno je i da je peti novosadski most ili kako ga zovu Fruškogorski most, deo planiranog Fruškogorskog koridora i imaće ukupnu dužinu od 1.765 metara, uključujući prilazne konstrukcije, sa širinom od 25 do 28 metara.

Glavni deo ovog mosta preko Dunava prostiraće se na dužini od 505,75 metara
Komentari
Vaš komentar

Top priče

13.06.2024.  |  Energija, Industrija, Finansije

Elektroprivredi BiH odobreno kreditno zaduženje od 25,1 mil EUR za FNE Gračanica 1 i 2

Nakon što je Vlada FBiH na hitnoj sjednici u maju donijela Odluku o davanju prethodne saglasnosti za kreditno zaduženje Elektroprivrede BiH kod Evropske banke za obnovu i razvoj za realizaciju Projekta "Izgradnja fotonaponske elektrane Gračanica 1 i fotonaponske elektrane Gračanica 2 u iznosu od 25,1 mil EUR, juče je i Dom naroda Parlamenta FBiH usvojio ovu odluku. Tome je prethodila i saglasnost Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, navodi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.