NavMenu

Kanton Sarajevo objavio javni poziv za subveniconiranje aviosaobraćaja

Izvor: Klix Ponedjeljak, 16.10.2023. 10:22
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Avel Chuklanov/Unsplash)Ilustracija
Turistička zajednica Kantona Sarajevo (KS) raspisala je javni poziv za subvencioniranje aviosaobraćaja na području KS u svrhu razvoja turizma.

Cilj javnog poziva jeste razvoj turizma na području KS subvencioniranjem aviokompanija, radi uspostavljanja novih destinacija, povećanja broja putnika u aviosaobraćaju i osnaživanje turističkog sektora.

Sredstva su osigurana u Budžetu Ministarstva privrede KS na poziciji Tekući transfer Turističkoj zajednici KS za sufinansiranje projekata od značaja za razvoj turizma.

Pravo učešća na ovom javnom pozivu imaju pojedinačne aviokompanije koje su registrovane za pružanje usluga aviosaobraćaja i koje ispunjavaju kriterije za odabir prijava i dodjelu sredstava:

1. Aviokompanije koje donesu odluku da uspostave bazu na Međunarodnom aerodromu Sarajevo,

2. Aviokompanije koje otvaraju nove destinacije za Sarajevo (destinacije prema kojima sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo nije bilo redovnih letova od aviokompanija tokom 12 mjeseci prije datuma namjeravanog obavljanja prvog leta),

3. Aviokompanije koje uvode jednu ili više strateških ruta za Sarajevo, u skladu s listom strateških ruta definisanom od Međunarodnog aerodroma Sarajevo,

4. Aviokompanije koje uvode letove na postojećim strateškim rutama iz/za Sarajevo, a na kojima trenutno ima uspostavljeno pet ili manje letova sedmično

5. Aviokompanije koje uvode dugolinijske letove u trajanju preko šest sati za Sarajevo.

Prijavni obrazac za Javni poziv može se preuzeti na službenoj web stranici Turističke zajednice KS i web stranici Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Javni poziv ostaje otvoren do 13. novembra 2023. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.02.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Kako napreduje gradnja brze ceste Lašva - Nević Polje (VIDEO)

Na novom snimku iznad gradilišta brze ceste Lašva - Nević Polje prikazan je završetak još jednog mosta u Novoj Bili kod Viteza. Podsjećamo ugovor o izgradnji brze ceste Lašva - Nević Polje (LOT 5) potpisan je 26. aprila 2022. godine, a vrijednost ugovorenih radova je 74.904.570 KM. Izgradnja LOT-a 5 podrazumijeva izgradnju dijela brze ceste od petlje Vitez izlaz iz poslovne zone do petlje Nević Polje, a finansira se sredstvima iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.