NavMenu

MITROVIĆ: Entiteti spremni da se uključe u finansiranje izgradnje autoputa Sarajevo-Beograd

Izvor: eKapija Četvrtak, 03.03.2022. 08:38
Komentari
Podeli
Vojin Mitrović (Foto: MKT BiH)Vojin Mitrović
Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović i supervizor za Brčko Majkl Skenlan juče su razgovarali o izgradnji autoputa Sarajevo-Beograd i rješavanju problema odabira dijela trase i spojne tačke autoputa koji prolazi kroz distrikt.

Dogovoreno je da i dalje budu nastavljeni razgovori predstavnika vlada entiteta i Brčko distrikta da bi se došlo do funkcionalnog rješenja, imajući u vidu da su u prethodnom periodu održani sastanci sa entitetskim premijerima, direktorima entitetskih preduzeća za autoputeve, gradonačelnikom Brčkog, kao i predstavnicima entitetskih preduzeća i Vlade distrikta koji nisu doveli do definisanja optimalne trase i pratećih troškova.

Na sastanku je istaknuto da su entiteti spremni da se uključe u finansiranje izgradnje autoputa Sarajevo-Beograd čiji se krakovi sa istoka i zapada, te sjevera i juga presijecaju u jednoj tački, saopšteno je iz Ministarstva komunikacija i transporta BiH.

Mitrović i Skenlan razgovarali su i o rekonstrukciji mosta Brčko-Gunja, te je konstatovano da još nije dobijeno potrebno mišljenje Ministarstva finansija i trezora koje je zatraženo krajem avgusta prošle godine, što predstavlja prepreku da se nacrt sporazuma o rekonstrukciji ovog mosta nađe pred Savjetom ministara, a time i realizuje.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.05.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Traže se nadzornici građevinskih radova na tunelu Prenj

Evropska banka objavila je 17. maja tender za iskazivanje interesa za konsultantske usluge nadzora nad građevinskim radovima na tunelu Prenj. Konsultantske usluge otvorene su u dvije faze. Zainteresovane kompanije mogu se prijaviti do 1. jula 2024. godine do 12 sati. Više informacija o raspisanom tenderu možete pogledati OVDJE. Ranije je dodijeljen ugovor za konsultantske usluge koje se tiču provedbe projekta izgradnje tunela Prenj i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.