NavMenu

U planu gradnja dvije farme za tov brojlera kod Šamca

Izvor: eKapija Srijeda, 10.11.2021. 07:58
Komentari
Podeli
Ministarstvu prostornog uređenja RS stigao je zathjev za prethodnu procjenu uticaja na životnu sredinu za projekat gradnje dvije farme za tov brojlera kod Šamca.

Riječ je o firmi Mark Farma koja planira izgradnju farmi za ntenzivan tov brojlera, čime će se formirati kompleks farmi za intenzivan uzgoj brojlera ukupnog kapaciteta 70.000 komada u jednom turnusu u naselju Obudovac na području opštine Šamac.

Firma Hemo - pral angažovana je na izradi Prethodne procjene uticaja na životnu sredinu za ove objekte.

Kapacitet farme 1 je 35.000 komada, kao i farme 2 koja takođe ima kapacitet od 35.000 komada pilića u jednom turnusu. Ukupan kapacitet farmi je 70.000 brojlera u jednom turnusu što na godišnjem nivou iznosi 350.000 komada


Farma 1 je horizontalnih gabarita 118,00x18,50m, a farma 2 je takođe horizontalnih gabarita 118x18,50m. Spratnost objekata će biti P (prizemlje).

Ukupna bruto površina farmi je cca 4366,0 m2. Konačne bruto i neto površine biće utvrđene tehničkom dokumentacijom.

Kapacitet objekta omogućava naseljavanje sa 16 do 22 komada pilića/m2 tako da se godišnje završi maksimalno 5-6 proizvodnih ciklusa obzirom da tov traje do max 42 dana. Dakle godišnja proizvodnja pilića iznosiće oko 350.000 komada.

Sve detalje pogledajte na ovom linku.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina, Finansije

Stiže novac za rekonstrukciju Terminala tečnih naftnih derivata u Bihaću - Potpisan kreditni aranžman sa Razvojnom bankom FBiH

U prostorijama Razvojne banke FBIH, danas je potpisan Ugovor sa Terminalima Federacije za rekonstrukciju Terminala tečnih naftnih derivata u Bihaću, čime se otvara novo poglavlje u modernizaciji ključnih energetskih objekata u Federaciji BiH. Terminal Bihać, koji obuhvata pet vertikalnih rezervoara za skladištenje naftnih derivata, suočio se s izazovima zastarjelosti i oštećenjima, što je 2010. godine dovelo do prestanka rada

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.