NavMenu

RS plaća GP Krajina odštetu od pola miliona KM

Izvor: Capital Srijeda, 26.05.2021. 12:17
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: mojo cp/shutterstock.com)Ilustracija
Okružni privredni sud u Banjaluci obavezao je Republiku Srpsku da građevinskom preduzeću Krajina isplati oko pola miliona KM odštete, od ukupno 2,28 mil KM koliko je ovo banjalučko preduzeće tražilo zbog neizvršenja ugovora od strane RS, saznaje Capital.

Presudom koju je donio početkom prošlog mjeseca, Okružni privredni sud je obavezao Republiku Srpsku da na ime nakande štete, kao posljedice ništavosti dijela ugovora, Krajini isplati 479.563 KM sa zakonskim zateznim kamatama, dok je dio tužbenog zahtjeva kojim je tužilac tražio isplatu 1,67 mil KM sa zakonskim zateznim kamatama, odbio kao neosnovan.

Nezadovoljne prvostepenom presudom obje strane su podnijele žalbu Višem privrednom sudu.

Inače, Krajina je tužila Srpsku tražeći odštetu od 2,28 mil KM za zemljišnu parcelu na Banjalučkom polju. Direktor i jedan od akcionara GP Krajina Borko Đurić rekao je ranije za Capital da se spor vodi zbog neizvršenja ugovorne obaveze RS.

- Jedna parcela koja je bila u sastavu ukupnog kompleksa, a koju smo mi kupili i izvršili svoj ugovor, je uknjižena na drugo pravno lice bez valjanog osnova. S obzirom na to da ugovor prema nama nije izvršen, podnijeli smo tužbu - kazao je Đurić.

GP Krajina godinama u Banjaluci gradi naselje Centar Aleja. U ovom dijelu grada planirana je i gradnja koncertne dvorana, srpsko-ruske crkve, škola, poslovne zgrade, a biće uređen i jedan park.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

10.05.2024.  |  Industrija, Građevina

U pogon puštena nova tvornica KS Aluminium u Širokom Brijegu

U industrijskoj zoni u Knešpolju kod Širokoga Brijega u četvrtak je svečano u pogon puštena velebna tvornica KS Aluminium. Riječ je o modernoj, visokotehnološkoj europskoj tvrtki čija je temeljna djelatnost usredotočena na proizvodnju aluminijskih i PVC vrata i prozora, profila i drugih proizvoda od aluminija i PVC-a te projektiranje aluminijskih sustava, površinsku zaštitu aluminija te strojnu obradu aluminija i PVC-a. Vlasnici

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.