NavMenu

Rad od kuće promijenio sve - Svaki peti Britanac ne želi nazad u kancelariju

Izvor: Radio 021 Ponedjeljak, 12.04.2021. 07:15
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/StartupStockPhotos)
Gotovo trećina ljudi koji rade od kuće na virtuelnim sastancima obučena je u pidžame, a svaki deseti pritom nema njen donji dio, pokazala je anketa YouGova, sprovedena u Britaniji.

Rezultati ukazuju na to da je 42% onih koji rade od kuće "umorno od Zooma", ali samo ih se 14% želi vratiti na posao u punom radnom vremenu kad se pandemija završi.

Svaki peti ispitanik odgovorio je da se ne želi vratiti nikad.

Istraživanje je sprovedeno nešto više od godinu dana nakon prvih karantina.

U anketi je učestvovalo 2.027 radnika na daljinu. Gotovo ih polovina (45%) želi balans između rada od kuće i rada u kancelariji, odnosno odlazaka na posao između jednog i tri dana u nedelji.

Kao najčešći razlog za to (51%) naveli su izbjegavanje putovanja na posao. U 34% slučajeva radnici preferiraju fleksibilnije radne sate.

Petina želi da nastavi rad na daljinu jer tako mogu duže da spavaju, a 15% jer ne moraju nositi formalnu odjeću.

Čavrljanje s kolegama je ono što im najviše nedostaje iz kancelarijskog života (43%), a zasićenost Zoomom, s 31%, drugi je razlog za povratak na posao.


Trideset odsto ispitanika priznalo je da virtuelnim sastancima prisustvuje u pidžami, 25% ih se usput bavilo internetskom kupovinom, a 15% je za vrijeme sastanka igralo kompjuterske igrice.

- Istraživanje pokazuje da rad nikad više neće biti isti kao prije pandemije. Zaposleni traže fleksibilnije i hibridnije radno okruženje koje zadovoljava novu ravnotežu rada i života stvorenu dugim radom od kuće - rekli su iz YouGova.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.05.2024.  |  Građevina

Ovo je privrednik godine u BiH

Čovjek koji zapošljava više od 700 ljudi, hercegovački gigant koji hrani brojne porodice u Konjicu, zaljubljenik u nogomet. To bi ukratko bio Jasmin Badžak, kojeg prijatelji zovu Jasko. Upravo je njega Večernjakov pečat proglasio privrednikom godine u BiH za 2023. – Velika hvala Večernjem listu za nominaciju u jednom ovako prestižnom projektu koji traje više od 20 godina. Večernjakov pečat projekt je koji prepoznaje pozitivne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.