NavMenu

Završen dvodnevni seminar u organizaciji TÜVadria: Polaznici seminara za interne auditore uspješno završili obuku

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 06.04.2009. 09:36
Komentari
Podeli

U Hotelu Monument, Nacionalni park Kozara, 03. i 04. aprila 2009., održan je seminar za interne auditore na temu "Sistemi upravljanja kvalitetom u primjeni i interni auditi prema zahtjevima standarda ISO 9001:2008".

S ciljem da se sistem upravljanja ISO 9001:2008 što kvalitetnije i što brže primjeni u velikom broju kompanija, TÜVadria je kao najuspješnija certifikacijska kuća u BiH, u skladu sa svojom dugogodišnjom praksom i iskustvom u organizaciji edukativnih seminara, omogućila internim auditorima da dođu do certifikata i u ovoj oblasti.

Prvi seminar na temu "Sistemi upravljanja kvalitetom u primjeni i interni auditi prema zahtjevima standarda ISO 9001:2008" organiziran je 03. i 04. aprila 2009. u Hotelu Monument, Nacionalni park Kozara.

Nekoliko firmi iz BiH i Srbije odazvalo se na poziv za ovaj seminar na kojem su polaznici stekli zvanje internog auditora. Grupa je bila iz širokog spektra oblasti, od obrazovanja, preko proizvodnje do uslužnih organizacija. Predavači i vodeći ocjenjivači na seminaru bili su: Muamer Peljto, direktor TÜVadrije, mr Mara Bokić, Draško Grubiša i Srđan Milović. Učesnici seminara bili su: Dane Malešević, Snezana Kočić i Radovan Marjanović iz Tehničke škole Gradiška, Borislav Vranješ i Jevra Stojčinović iz preduzeća Optima-Power d.o.o., Boriša Janković i Zoran Kiza (Termotehnika d.o.o.); Snežana Milovanović i Tanja Radin (Hotel „Dunav“), Dušan Šuica (Interpromet d.o.o.), Ružica Živanović (Pansion d.o.o.), Nihad Keran (B.S.I. d.o.o), Biljana Čović (Megastil d.o.o.), Aleksandar Ivanović (ELIM d.o.o.), Miladin Milić (Vitamedic d.o.o.) i Miladin Trbić iz preduzeća EFT d.o.o.

Nakon uspješno odslušanog seminara i položenog ispita polaznici su dobili certifikat za internog auditora, saopćeno je iz press Službe TUVadrie.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.05.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Male porodične kompanije mogu uspjeti i u BiH - Ovo su dva svijetla primjera

Male porodične kompanije iz metalske i drvoprerađivačke industrije dokaz su kako se napornim radom može postići uspjeh. Kompanije Perfect Welding iz Bugojna i Č.J. iz Bihaća, imali smo tokom protekle godine, prilike upoznati kroz project USAID-a Diaspora Invest. Bugojanska firma je u prošloj godini imala prihode od 1.628.354 KM te dobit od 311.146 KM. U firmi je zaposleno 18 radnika. Sa prijateljem ju je pokrenuo Nedžad Šečibović

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.