NavMenu

Film Stefana Arsenijevića "Ljubav i drugi zločini" otvara Banja Luka internacionalni film festival

Izvor: eKapija Utorak, 29.04.2008. 15:18
Komentari
Podeli

Film Stefana Arsenijevića Ljubav i drugi zločini otvoriće Prvi Banja Luka internacionalni film festival umjesto ranije najavljenog filma Zavet Emira Kusturice.

Ovo će biti premijerno prikazivanje filma na području zemalja bivše Jugoslavije nakon svjetske premijere na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Berlinu.

Ljubav i drugi zločini je do sada prikazan i na Međunarodnom filmskom festivalu u Sofiji i na festivalu u Vizbadenu na kom je Arsenijević dobio nagradu za najbolju režiju.

Pored režije, Arsenijević potpisuje scenario, zajedno sa Srđanom Koljevićem i Bojanom Vuletićem.

Radnja filma Ljubav i drugi zločini smještena je na Novom Beogradu gdje živi Anica, žena u kasnim tridesetim, nezadovoljna svojim životom, koja odlučuje da ukrade određeni novac i zauvijek ode iz Srbije. Film je prati u jednom danu, od jutra do večeri, u kojem se oprašta sa ljudima, čini sitne osvete o kojima je maštala, govori ono što je oduvijek željela i poklanja stvari koje ne može da ponese sa sobom. Sve ovo bi išlo po planu da joj tog dana mladić iz komšiluka, deset godina mlađi od nje, ne izjavi ljubav. Nakon što to sazna, njihov odnos se razvija, a ona do kraja večeri treba da odluči sta da uradi.

Scenograf filma Ljubav i drugi zločini Stefana Arsenijevićeva je Folker Šefer koji je radio na filmu Čudesna sudbina Amelije Pulen.

Arsenijević je za kratke filmove dobio više od 30 nacionalnih i internacionalnih priznanja, uključujući dvije Zlatne plakete Beograd, Zlatnog medvjeda u Berlinu, nagradu Evropske filmske akademije, kao i nominaciju za Oskara. Za film (A)torzija, Arsenijević je nagrađen berlinskim „Zlatnim medvjedom”, nagradom Evropske filmske akademije i nominacijom za „Oskara” za kratki igrani film. Ljubav i drugi zločini realizovan je u srpsko-nemačko-slovenačko-austrijskoj koprodukciji, čiji je domaći producent „Art & Popcorn”.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.05.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Male porodične kompanije mogu uspjeti i u BiH - Ovo su dva svijetla primjera

Male porodične kompanije iz metalske i drvoprerađivačke industrije dokaz su kako se napornim radom može postići uspjeh. Kompanije Perfect Welding iz Bugojna i Č.J. iz Bihaća, imali smo tokom protekle godine, prilike upoznati kroz project USAID-a Diaspora Invest. Bugojanska firma je u prošloj godini imala prihode od 1.628.354 KM te dobit od 311.146 KM. U firmi je zaposleno 18 radnika. Sa prijateljem ju je pokrenuo Nedžad Šečibović

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.