NavMenu

"ASA osiguranje" ostvarilo rast premije od 36% u 2015.

Izvor: Indikator Petak, 22.04.2016. 12:18
Komentari
Podeli
U 2015. godini, "ASA osiguranje" ukupno je ostvarilo premiju od 16,7 mil KM, što predstavlja rast od 36%. Uzimajući u obzir da je prema podacima Agencije za nadzor osiguranja FBiH zabilježen rast tržišta neživotnih osiguranja od 2,7%, jasno je da je ova osiguravajuća kuća napravila vanredan rast koji je premašio očekivanja i poslovne projekcije.

Jedan od ključnih faktora ovog iznimno uspješnog poslovnog rezultata leži i u činjenici da je "ASA osiguranje" treću godinu zaredom lider u efikasnosti obrade i brzini isplate odštetnih zahtjeva sa visokih 96,25%.

- Ponosimo se poslovnim rezultatima za 2015. godinu jer svjedoče o ispravnosti naše strategije i koncepta poslovanja kojim iz godine u godinu raste povjerenje naših građana i građanki što nam daje poticaj za dalji razvoj - istakao je Feđa Morankić, predsjednik Uprave i direktor "ASA osiguranje".

Morankić napominje da je rast premije rezultat kontinuiranog ulaganja u uposlenike i uposlenice te razvijanje kvalitete usluga.

- Tri godine biti lider u isplati šteta nije slučajnost nego dokaz da "ASA osiguranje" kao domaća osiguravajuća kuća može kvalitetom parirati i većim i međunarodnim društvima koja posluju u BiH i da su i dalje kvalitet, brzina, odgovornost i oslanjanje na domaće znanje i iskustvo recept za uspjeh - zaključio je Morankić.


Fokus poslovanja "ASA osiguranja" u protekloj godini je bilo i širenje poslovanja na tržište Republike Srpske, što je rezultiralo otvaranjem 15 novih prodajnih mjesta, čime je mreža poslovnica proširena na teritorij cijele BiH.

Za 2016. godinu planirana je promocija novog proizvoda sa fokusom na osiguranje imovine domaćinstva, kuće ili stana.

"ASA osiguranje" na tržištu BiH posluje od 2007. godine. Prodajnu mrežu ove kompanije čini 12 filijala i podružnica u glavnim ekonomskim centrima kao što su Sarajevo, Zenica, Tuzla, Mostar, Travnik, Bihać, Goražde, Banjaluka, Prijedor, Bijeljina, Doboj i Istočno Sarajevo, te više od 40 prodajnih mjesta širom BiH.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.05.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Male porodične kompanije mogu uspjeti i u BiH - Ovo su dva svijetla primjera

Male porodične kompanije iz metalske i drvoprerađivačke industrije dokaz su kako se napornim radom može postići uspjeh. Kompanije Perfect Welding iz Bugojna i Č.J. iz Bihaća, imali smo tokom protekle godine, prilike upoznati kroz project USAID-a Diaspora Invest. Bugojanska firma je u prošloj godini imala prihode od 1.628.354 KM te dobit od 311.146 KM. U firmi je zaposleno 18 radnika. Sa prijateljem ju je pokrenuo Nedžad Šečibović

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.