NavMenu

Pušten u pogon novi kompresor zraka u "Pivari Tuzla"

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 14.12.2015. 15:48
Komentari
Podeli
(Foto: pivaratuzla.ba)
U posljednjih sedam godina "Pivara Tuzla" je u svoje proizvodne pogone, objekte infrastrukture, vozni park i laboratorije uložila ukupno 31 mil KM, istakao je danas premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić prilikom puštanju u pogon novog kompresora zraka u postojećoj stanici tuzlanske pivare, saopšteno je na sajtu kantona.

- Danas puštamo u pogon novi kompresor iz posljednje generacije njemačke tehnologije koji se primjenjuju u pivarskoj industriji. "Pivara Tuzla" isključivo radi po njemačkoj tehnologiji, a ostala je dosljedna svojoj tradiciji i kvaliteti proizvoda koji se i dan danas proizvode po tradicionalnoj češkoj recepturi i zaista je mali broj takvih pivara u svijetu - istakli su iz "Pivare Tuzla".

Uz čestitke na poslovnom poduhvatu i osavremenjavanju proizvodnje, premijer Gutić je istakao da će svi iskreni i čestiti poduzentici u Vladi Tuzlanskog kantona imati partnera koji im je uvijek i u svakoj prilici na raspolaganju.


Kroz brojne investicije, "Pivara Tuzla" je izrasla u jednu modernu i respektabilnu kompaniju koja je prepoznatljiva po dobrom, vrhunskom kvalitetu piva, a potvrda toga su razna priznanja i nagrade, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u svijetu, čime se svrstava u sami vrh pivarstva.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.05.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Male porodične kompanije mogu uspjeti i u BiH - Ovo su dva svijetla primjera

Male porodične kompanije iz metalske i drvoprerađivačke industrije dokaz su kako se napornim radom može postići uspjeh. Kompanije Perfect Welding iz Bugojna i Č.J. iz Bihaća, imali smo tokom protekle godine, prilike upoznati kroz project USAID-a Diaspora Invest. Bugojanska firma je u prošloj godini imala prihode od 1.628.354 KM te dobit od 311.146 KM. U firmi je zaposleno 18 radnika. Sa prijateljem ju je pokrenuo Nedžad Šečibović

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.