NavMenu

Savršeno ostrvo za miran i sadržajan odmor (VIDEO)

Izvor: TU magazin Ponedjeljak, 17.06.2024. 08:07
Komentari
Podeli
(Foto: Unsplash / Alberto Bobbera)
Folegandros je ostrvo neverovatne prirodne ljepote. Iako je vrlo blizu mnogo poznatijih ostrva Santorini i Milos, Folegandros ima dosta drugačiji stil. Relativno netaknuto od stranih turista, ostrvo još uvijek uspijeva da zadrži svoj jedinstveni šarm.

Folegandros je netaknuti komadić prave Grčke sa opuštajućom atmosferom, gostoprimstvom i lijepim plažama. Postoje tri mjesta, Karavostasi, Chora i Ano Merià. Nema više od 600 stanovnika zimi, a nedavno izgrađeni moderni hoteli i restorani pokazaće vam istinsko gostoprimstvo.

Folegandros je idealno mjesto za uživanje u mirnom odmoru jer saobraćaj nije dopušten u tri sela, što daje osjećaj mira. Pored činjenice da na njemu postoji nekoliko plaža, do najljepših se mora doći morem, nekim od brojnih turističkih brodova koji saobraćaju. Plaže poput Agali, Agios Nikolaos i Livadaki nude savršeno mjesto za opuštanje i uživanje u suncu.

Pored uživanja u moru i kupanju, ostrvo je idealno i za ljubitelje aktivnog odmora. Postoje brojne brdske staze sa panoramskim pogledom na okolinu. Svaka staza otkriva zadivljujuće poglede na more, strme litice i bujnu vegetaciju, pružajući posjetiocima priliku da se potpuno povežu sa prirodom. Pauzu možete napraviti u lokalnim tavernama, gdje možete uživati u ukusnoj tradicionalnoj hrani.

Ostrvo je idealna destinacija kako za porodične odmore, tako i za parove. Ukoliko vam treba miran odmor, Folegandros je odličan izbor. On krije male skrivene uvale i divlje plaže koje okružuje tirkizno Egejsko more.

Ovo malo, ali očaravajuće ostrvo, nudi mir i ljepotu koja ostaje dugo u sjećanju svakog posjetioca. To je mjesto gdje se prirodne ljepote, bogata istorija i duboko ukorijenjene tradicija spajaju kako bi stvorili jedinstveno iskustvo. Do Folegandrosa možete doći trajektima i brodovima sa raznih lokacija, iz Pireja, sa Santorinija, Milosa i s drugih ostrva Kiklada.
Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.06.2024.  |  Građevina

UIO po drugi put odbila Radišićevu ponudu za zgradu u Banjaluci

Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH po drugi put je morala da odbije ponudu Mileta Radišića i njegove kompanije Grand Trade za kupovinu objekta u Banjaluci zbog nedostatka novca, saznaje portal Capital. Radišić je početkom ove godine dostavio dvije ponude. Prvom je Upravi ponuđen objekat od 12.280 kvadrata za 71,1 mil KM bez parkinga, dok je druga ponuda sa parkingom bila 98,6 mil KM. - Međutim, imajući u vidu da je u budžetu

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.