NavMenu

Tri dobra razloga zašto bi trebalo da odvojite vrijeme za jutarnje istezanje

Izvor: Novosti Ponedjeljak, 05.06.2023. 15:35
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Andresr/shutterstock.com)Ilustracija
Jutarnje istezanje može biti ključni faktor za poboljšanje fleksibilnosti i povećanje nivoa energije tokom dana. Stručnjaci ističu da redovna rutina istezanja ujutru može imati brojne pozitivne efekte na telo i um. Evo nekoliko razloga zašto biste trebali razmotriti dodavanje jutarnjeg istezanja u svoju rutinu:


Poboljšana fleksibilnost

Istezanje ujutru pomaže u održavanju i poboljšanju fleksibilnosti mišića i zglobova. To može doprinijeti boljoj pokretljivosti tijela tokom dana.


Smanjenje napetosti mišića

Dugotrajno sjedenje ili neprirodni položaji tokom spavanja mogu dovesti do napetosti mišića. Jutarnje istezanje pomaže u opuštanju i oslobađanju napetosti, što može smanjiti osjećaj krutosti u tijelu.


Povećanje protoka krvi

Istezanje podstiče protok krvi u mišićima i zglobovima, što može pomoći u održavanju zdravlja tkiva i ubrzati oporavak od fizičke aktivnosti.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

09.05.2024.  |  Agro, Industrija

Bjeloruska mehanizacija uz subvencije Vlade RS, moguće i pokretanje proizvodnje

Memorandum o saradnji u oblasti poljoprivrede u Banjaluci su potpisali ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić i ministar industrije Bjelorusije Aleksandar Rogožnik, izveštava RTRS. Ovaj memorandum potpisan je na tri godine, a odnosi se na podržavanje uvođenja novih tehnologija u poljoprivrednoj proizvodnji. Takođe ovaj memorandum odnosi se na nabavku nove poljoprivredne mehanizacije, za šta će

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.