NavMenu

Šume RS žele prodajom trupaca na licitaciji doći do novih prihoda

Izvor: RTRS Ponedjeljak, 24.04.2023. 13:23
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Kletr/shutterstock.com)Ilustracija
Šume Republike Srpske planiraju da na licitaciju ponude određenu količinu šumskih drvnih sortimenata, odnosno trupaca, a takva politika poslovanja trebalo bi da otvori vrata i za nove prihode, rekao je vršilac dužnosti direktora ovog preduzeća Slaven Gojković.

Gojković je naveo da bi već idućeg mjeseca mogle biti organizovane prve licitacije, na kojima će moći da učestvuje i oko 40 preduzeća koja više nisu na listi kupaca, jer nisu imala pet zaposlenih.

- U dogovoru sa resornim ministrom Savom Minićem i premijerom Srpske Radovanom Viškovićem odlučili smo da ove godine počnemo sa prodajom sortimenata, za sada manje količine, putem licitacije. Na taj način vidjećemo da li trebamo povećavati cijene. Sva gazdinstva obavijestili smo da nam dostave svoju dinamiku i količine koje bi licitirali na mjesečnom nivou - rekao je Gojković za Nezavisne novine.


On je podsjetio da je prošle godine ostvarena dobit Šuma bila 8,74 mil KM, što je najbolji rezultat u posljednjoj deceniji.

- Ukupan prihod iznosio je 238,70 miliona KM i on je manji u odnosu na plan za 11,5 miliona zbog neizvršenja realizacije šumskih drvnih sortimenata. Proizvodnja je veća za četiri odsto u odnosu na godinu ranije, ali plan je za 2022. godinu podbačen za sedam odsto - rekao je Gojković.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Energija, Industrija

Tender banjalučkog Vodovoda za solarne elektrane zbunio ponuđače

Banjalučki Vodovod je poništio tender za nabavku četiri solarne elektrane vrijedne 1,4 mil KM zato što su uslovi u tenderskoj dokumentaciji bili zbunjujući za potencijalne ponuđače. Javna nabavka je bila raspisana u novembru prošle godine sa ciljem da ovo preduzeće samostalno proizvodi struju za vlastite potrebe, a višak prodaje. Taj plan je bar za sada stavljen na čekanje, jer je nakon skoro pola godine od raspisivanja tendera tek

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.