NavMenu

Izgorila trećina fabrike namještaja Malagić u Brčkom (VIDEO)

Izvor: eKapija Nedjelja, 15.01.2023. 14:59
Komentari
Podeli
(Foto: worradirek/shutterstock.com)
U velikom požaru salona namještaja Malagić u Brčkom lakše je povrijeđeno šest osoba, a trećina fabrike je izgorila, potvrđeno je Nezavisnim novinama.

Salih Ibrahimbegović, portparol brčanskog Zdravstvenog centra, potvrdio je za Nezavisne novine da je šest osoba povrijeđeno u požaru, te da su svi van životne opasnosti.

- Pet osoba je zadobilo trovanje ugljen-monoksidom, a jedna osoba je imala uganuće - kazao je Ibrahimbegović.

Mićo Simikić, pomoćnik ministra za zaštitu i spašavanje u Vladi Brčko Distrikta, rekao je za Nezavisne novine da je požar u toku dana stavljen pod kontrolu.

- Otprilike je trećina fabrike izgorjela. Ovo je stari problem u brčanskoj industriji da firme nemaju hidrante, odnosno dovoljno vode, pa smo morali dovoziti vodu iz baze. Upotrijebili smo sve resurse koje smo imali i oko 10.30 smo požar stavili pod kontrolu. Završeno je sve u rekordnom roku - naveo je Simikić.

Dodao je da će šteta na fabrici kasnije biti procijenjena.

- Moram napomenuti da jedan dio fabrika za proizvodnju nemaju dovoljno vode u hidrantima tako da je to dosta otežalo gašenje požara. Firme moraju da povedu računa da imaju dovoljno vode u hidrantima i započnu gašenje požara prije nego se on razvije - naveo je Simikić.


Na pitanje da li se zna šta je uzrok požara, Simikić odgovara da se još ne zna, te da vještačenja iz policije i tužilaštva tek slijede.

- Dobili smo poziv oko 8.45 i odmah smo krenuli na lice mjesta. To je salon namještaja, nalaze se lako zapaljive stvari - zaključio je Simikić.

Halu firme Malagić & Divani sa sjedištem u Brčkom u Ulici Mehmeda Malića i Ibrahima Džindića bb u petak ujutru je zahvatila vatrena stihija.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Energija

FERK odbio dati saglasnost za korekciju EPBiH: Cijene struje do daljnjeg ostaju iste

Članovi Regulatorne komisije za energiju u Federaciji BiH (FERK) odbili su, na današnjoj sjednici, kako je neslužbeno potvrđeno za portal Avaz, dati saglasnost na zahtjev JP Elektroprivreda BiH za korekciju cijena električne energije za kategorije domaćinstva i ostala potrošnja. Odluka je donesena jednoglasno, a prethodila joj je temeljita analiza stručnih službi FERK-a. Iz FERK-a će o obrazloženju ove odluke svakako izvijestiti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.