NavMenu

Stara planina bi mogla da dobije novi turistički kompleks sa restoranom i bungalovima

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 25.07.2022. 08:12
Komentari
Podeli
(Foto: Printscreen/Urbanistički projekat/Niković Compnany)
Stara planina bi mogla da dobije novi turistički kompleks za smještaj oko 54 gostiju.

Naime na javnoj prezentaciji se nalazi Urbanistički projekat za izgradnju turističkog kompleka u KO Crni Vrh opština Knjaževac, čiji je investitor privatno lice Sandra Mojić, a projektant Niković Company iz Beograda.

U obuhvatu se nalaze dvije parcele, jedna od 1.591 m2 i druga koja ima površinu od 5.259 m2. Predlogom preparcelacije je planirano njihovo objedinjavanje u dijelu u kome je to moguće u okviru plana generalne regulacije tako da se formira nova građevinska parcela površine 4218 m2 na kojoj je planirana izgradnja novog kompleksa.

Lokacija se nalazi na Staroj planini i južnom stranom se naslanja na nekategorisani put koji je planom predviđen kao ulica ‐ Nova 1.

- U obuhvatu urbanističkog projekta planira se izgradnja objekata u funkciji turističkog smještaja. Turistički kompleks je konceptualno riješen u tri cjeline sa slobodnostojećim objektima. Objekat dnevnog boravka sa tehničkim prostorijama (i restoranom) predviđen je u centralnom dijelu na južnom položaju predmetnih parcela. Objekat za spavanje je predviđen na jugoistočnom dijelu parcele u neposrednoj blizini dnevnog boravka i 5 bungalova je predviđeno na zapadnom dijelu parcele - ističe se u urbanističkom projektu.

Bruto površina objekata na perceli iznosi 884 m2.

Javna prezentacija je otvorena do 1. avgusta, do kada se mogu slati predlozi i primjedbe.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.