NavMenu

Treća sreća i licitacija za Hotel Internacional u Zenici, cijena snižena za skoro 2 mil KM

Izvor: eKapija Utorak, 02.04.2024. 15:20
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Dragon Images/shutterstock.com)Ilustracija
Nakon što je u februaru ove godine proglašena neuspješnom i druga prodaja Hotela Internacional u Zenici, sada je oglašena nova prodaja po sniženoj cijeni.

Stečajni upravnik Željezare Zenica u stečaju, Jasmin Hadžirašidović početkom godine je oglasio drugu prodaju Hotela Internacional, a početna cijena iznosila je 9.180.000 KM. Prodaja nije uspjela budući da nije bila zaprimljena niti jedna ponuda.

Treća sreća se očekuje po aktuelnoj cijeni od 7.344.000 KM, a prodaja je planirana za 26. april usmenim i javnim nadmetanjem.

Visina depozita je određena na 50.000 KM, dok se u oglasu navodi se će se licitacija održati i ako bude prisutan i jedan učesnik koji je ispunio uslove.

Detalji prodaje se mogu pogledati OVDJE.

Hotel Ineternacional je otvoren 1978. godine, kada je postao jedan od simbola Zenice. Otvoren je kako bi ugostio visoke državne i privredne delegacije koje su u Jugoslaviju dolazile zbog sklapanja dogovora sa Željezarom, a mogao je primiti do 120 gostiju među kojim su bili i brojni poznati i utjecajni ljudi, piše Zenicainfo.

Prilikom posjeta zeničkoj Željezari, u ovom hotelu je boravio i Josip Broz Tito, koji je imao dvoetažni apartman.

Hotel Internacional je prvi put bio na prodaji u avgustu 2018. godine, a i tada je početna cijena bila 9,118 mil KM.

S.T.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Po treći put raspisan tender za idejno rješenje brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod

Autoceste FBiH raspisale su po treći put javni poziv za izradu idejnog rješenja i studije brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod. Rok za pružanje usluga je šest mjeseci od dana dostavljanja garancije za uredno izvršenje ugovora, a cijena je ostala 350.000 KM bez PDV-a ili 409.500 sa PDV-om. Prva dva nedavno raspisana tendera su poništena, jedan zbog "dokazivi razlozi koji su izvan kontrole ugovornog organa i koji se nisu mogli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.