NavMenu

Tri dana za promociju grada u najboljem svjetlu - Banjalučani očekuju dobru zaradu od predstojećeg teniskog turnira

Izvor: Glas Srpske Srijeda, 05.04.2023. 10:48
Komentari
Podeli
Banjaluka (Foto: Shutterstock/Wirestock Creators)Banjaluka
Turistički radnici, ugostitelji, trgovci, taksisti i drugi uslužni djelatnici u Banjaluci ali i okolnim mjestima ubrzano se pripremaju za predstojeći teniski spektakl, jer se nadaju da će tokom sedam dana trajanja turnira Srpska open imati pojačan promet i dobru zaradu zbog najava da u grad na Vrbasu stiže veliki broj domaćih i inostranih ljubitelja bijelog sporta.

Veliki teniski turnir, na kojem će nastupiti najbolji svjetski igrači predvođeni Novakom Đokovićem, Srpska open održaće se u Banjaluci od 16. do 23. aprila, a da ovaki događaji predstavljaju sjajnu priliku za promociju turističkih kapaciteta i donose korist privredi, ističu brojni predstavnici poslovne zajednice koji planiraju uposliti sve raspoložive kapacitete tokom trajanja manifestacije.

Zamjenik predsjednika i član Upravnog odbora Udruženja poslodavaca ugostiteljstva i turizma RS Horeka Goran Kurtinović kaže za Glas da su s pripremama započeli još prije mjesec.

- S obzirom da se očekuje dolazak velikog broja turista u naš grad i mi s velikim očekivanjima pristupamo tome jer se nadamo pojačanom prometu. Tih dana trebalo bi da se pokažemo u najboljem svjetlu te i od radnika očekujemo da daju svoj maksimum. Cijene hrane i pića nećemo mijenjati - rekao je Kurtinović i dodao da su od gradskih vlasti zatražili da tih dana rade sat duže.

Pune ruke posla očekuju i banjalučki taksisti.

- Pripremamo se da tih sedam dana radimo u punom kapacitetu jer se takva šansa ne pruža svaki dan. Najave su da će biti mnogo turista iz regiona i inostranstva, mnogi od njih trebaće usluge taksija, tako da se nadamo velikoj zaradi - kazao je predsjednik Banjalučkog taksija Dragan Purišić i dodao da start košta 2,50 marke, a cijena po pređenom kilometru 1,90 KM.

Ilustracija (Foto: Lucky Business/shutterstock.com)Ilustracija
Vlasnik Marketa As Ljubo Simić navodi da će i u njegovim radnjama sve biti u znaku predanog rada, ali i dobrodošlice turistima.

- Kao i svi i mi očekujemo povećanje prometa tih dana. Mnogo ljudi želi da dođe u Banjaluku i vidi sve te tenisere i mi ćemo se potruditi da im pružimo kvalitetnu uslugu - rekao je Simić.

Da će turnir Banjaluci ali cijeloj Srpskoj donijeti brojne benefite smatra i ministar trgovine i turizma RS Denis Šulić.

- Sama činjenica da su već sada popunjeni skoro svi smještajni kapaciteti u Banjaluci govori da je turnir ispunio očekivanja što se tiče turizma. Slika koju ćemo tih dana poslati pomoći će nam da ispromovišemo Srpsku i Banjaluku u najboljem svjetlu. Siguran sam da će gosti koji budu na turniru i kasnije se rado vratiti u Srpsku kako bi detaljnije upoznali njene ljepote. Sve što je predsjednik RS Milorad Dodik radio na ideji i realizaciji ovog turnira bilo je upravo u svrhu promocije Srpske, kao odličnog mjesta za život, investiranje i odmor - rekao je Šulić.

Samostalni stručni saradnik u Turističkoj organizaciji grada Banjaluka Mladen Šukalo kaže da je ostalo još malo slobodnih kreveta, ali da očekuje i da se preostali raspoloživi smještajni kapaciteti popune kada se objave termini mečeva i puste ulaznice u prodaju.

- Veliki sportski događaji poput ovog izvrsna su prilika da se naša destinacija promoviše u zemlji i inostranstvu i mi već uveliko radimo na tome. Tokom turnira očekujemo pune ruke posla - rekao je Šukalo.

Benefite od turnira očekuju i u lokalnim zajednicama koje se naslanjaju na Banjaluku.

- I mi očekujemo da naši hotelski smještaji budu popunjeni jer već postoje najave da će tako i biti, naročito što smo blizu aerodroma. Ovakvi događaji mnogo doprinose razvoju turizma pa se nadamo da će nam se ti gosti vraćati, jer Laktaši imaju odličnu ponudu velnes i spa sadržaja, a tu su i naše poznate terme - rekla je direktorica Turističke organizacije grada Laktaši Svjetlana Baštinac.

U duhu sporta

Goran Kurtinović je istakao kako je svima cilj da grad, kao i ugostiteljski objekti budu u duhu turnira.

- Tako ćemo imati zastavice na lokalima, teniske loptice, a i podmetači za hranu biće s logom ovogodišnjeg Srpska opena - kazao je on.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.