NavMenu

Slijedi druga faza izgradnje studentsko-đačkog doma Srbija - Vlada RS će obezbijediti još 3 mil KM

Izvor: eKapija Četvrtak, 21.07.2022. 09:14
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Robert Kneschke/shutterstock.com)Ilustracija
Uskoro se očekuju radovi druge faze izgradnje studentsko-đačkog doma Srbija u Vlasenici. Iako je prva faza radova okončana još u 2019. godine, završetak kompletnog objekta koči nedostatak novca.

Naime, za drugu fazu radova i opremanje kompletnog objekta potrebno je još novca. S obzirom na to da Opština Vlasenica nije u mogućnosti da iz vlastitih sredstava finasira nastavak radova, uputila je molbu Vladi RS.

- Studentsko-đački dom Srbija predstavlja jedan od najkompleksnijih projekata čiji je cilj unapređenje kvaliteta i standarda đaka i studenata koji studiraju na području Republike Srpske i završena je izgradnja prve etape. Sredstva za prvu etapu su obezbjeđena po osnovu Sporazuma o finansiranju projekata donatorskim sredstvima u okviru mehanizma saradnje po Sporazumu o uspostavljanju specijalnih paralelnih odnosa između Republike Srpske i Republike Srbije, zaključenog između Vlade Republike Srpske – Ministarstva finansija i Opštine Vlasenica. Opština Vlasenica očekuje da će još 3 mil KM potrebnih za završetak izgradnje uskoro biti obezbjeđena od Vlade RS i da će se nastaviti sa izgradnjom ostalih faza - poručili su za eKapiju iz Opštine Vlasenica.

Lokacija na kojoj se gradi objekat studentskog i đačkog doma nalazi se u krugu srednjoškolskog centra Milorad Vlačić. Kako je navedeno u projektnoj dokumentaciji, planirana spratnost objekta je P+P3+Pk.

- U prizemlju su planirani zajednički sadržaji, dok će na prvom, drugom i trećem spratu, te potkrovlju biti tipske smještajne jedinice - dodaje se.

Dispozicija objekta omogućava zadržavanje velikog dijela zelenih površina. Uređenje slobodnog prostora oko doma Srbija osmišljeno je tako da omogućuje njegovo nesmetano funkcionisanje i dovoljan broj parking mijesta, čak i sa objektima predviđenim za drugu fazu ulaganja.

- Objekat doma organizovan je u dva kubusa povezana zajedničkim prostorom multifukcionalnog hola u prizemlju i mostovima na višim etažama. U prizemlju objekta biće smješteni svi zajednički sadržaji, a to su ulaz, centralni hol, administrativne prostorije, sanitarni čvorovi, ambulanta, čitaonica, računarska sala, tehničke prostorije, zatim pozorišna sala sa propratnim prostorijama, te vertikalne komunikacije.

U manjem kubusu "Blok A" na prvom i drugom spratu biće smješten đački dom, a preostali spratovi, kao i veći kubus "Blok B" namijenjeni su za studentski dom. Spratovi namijenjeni za studentski dom povezani su mostovima kako bi je studenti koristili kao suvu vezu na trećem spratu i potkrovlju. Na prvom i drugom spratu most je planiran kao zajednička terasa za đake. Kontrola đačkog i studentskog dijela objekta je pomoću elektronskih kartica i video nadzora u portirnici.

- Dva sprata namijenjena za smještaj đaka sadrže 26 dvokrevetnih soba sa mogućnošću dodavanja i trećeg kreveta. Preostali spratovi manjeg kubusa i veći kubus namijenjen za studente sadrže 96 dvokrevetnih soba. Ukupan broj soba u domu je 122.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.07.2024.  |  Industrija, Finansije

Pavgord povećao udio u Boksitu na 71,5% - Fočanska firma u obavezi za preuzimanje i preostalih dionica

Kompanija Pavgord iz Foče stekla je udio od preko 71 posto dionica jedne od najpoznatijih firmi u RS-u – Boksit iz Milića, i krenula je u njeno puno preuzimanje, izvještava BiznisInfo.ba. Pavgord je sada vlasnik 17.013.168 dionica Boksita, odnosno 71,5 posto kapitala. Ovim je nastala obaveza objavljivanja ponude za preuzimanje svih dionica sa pravom glasa u firmi iz Milića. Za svaku dionicu Pavgord se obavezuje da će platiti iznos od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.