NavMenu

Kotor bi uskoro mogao da dobije dva hotela visoke kategorije

Izvor: radiokotor.info Utorak, 29.06.2021. 07:12
Komentari
Podeli
Kotor (Foto: Pixabay.com/pixelRaw)Kotor
Izgradnja hotela visoke kategorije, akva parka, te golf terena, samo su neke od investicija koje će se u narednom periodu realizovati na teritoriji Opštine Kotor, najavio je menadžer Opštine Kotor Ivan Mikijelj gostujući na Radiju Kotor.

Prema njegovim riječima, Kotoru nedostaju hoteli visoke kategorije, a Opština će, prepoznajući ovaj problem, intezivno raditi na njegovom rješavanju, a sve u saradnji sa zainteresovanim investitorima. Kako je istakao, izgradnja hotela iz luksuznog lanca Marriott na lokaciji nekadašnjeg URC-a trebalo bi da počne u spetembru ove godine.

- Takođe, smatram da je potrebno u što skorijem roku izgraditi i hotel na mjestu gdje je nekada bio hotel Fjord i sa ta dva hotela visoke kategorije, u samom jezgru grada bismo u velikoj mjeri riješili problem nedostatka hotelskih kapaciteta. Na taj način bismo privukli goste da u našem gradu borave u dužem vremenskom periodu i samim tim Kotor ne bi više bio prepoznat isključivo kao izletnička destinacija - rekao je Mikijelj.

Prema njegovim riječima, veliki broj investitora zainteresovano je za ulaganja na teritoriji opštine Kotor.

- Prije svega, tu je investitor zainteresovan za izgradnju golf terena u naselju Kavač - u blizini aerodroma Tivat. Imamo i investitora koji je zainteresovan za izgradnju akva parka na području Grblja, koji ima plan da izgradi najduži tobogan u Evropi sa tržnim centrom, garažnim mjestima i dvije male dvorane za klizanje koje bi radile u zimskom periodu. Investitor je spreman da u realizaciju ovog projekta uloži 20 mil EUR i zaposli između 150 i 200 stanovnika naše opštine. Kada je u pitanju pomenuta investicija koja se odnosi na akva park, lokacija je u mjestu Lukavci, u blizini Lastve Grbaljske, a radovi bi mogli početi naredne godine - istakao je gradski menadžer.

Privredna zona u Kotoru je prostor na kojem je smješten značajan broj privrednih subjekata. Takođe, postoji i namjera da se prostor takozvane biznis zone proširi u dijelu Grblja.

- Strateški cilj Opštine Kotor je potpuno "oživljavanje" ovog područja na kome su nekad radili privredni giganti kao što su Industrija ležaja Kotor, Rivijera, Industrija gumeno tehničke robe Bokeljka, dio Jugopetrola i Livnice. Danas od pomenutih firmi radi jedino fabrika ležaja Daido metal. Ova kompanije je u većinskom japanskom vlasništvu i predstavlja usamljeni primjer uspješne privatizacije, jer zapošljava lokalno stanovništvo, dok su ostale fabrike ugašene, a njihovi kapaciteti pretvoreni u magacinske prostore - rekao je Mikijelj.

Govoreći o biznis zoni, odnosno o dijelu od kružnog toka Kotor - Tivat - Budva prema Jazu, izrazio je nadu da će se izgradnjom bulevara povećati broj privrednih objekata, poput nedavno otvorenog poslovnog centra Jumbo, koji se oslanja na TC Butiko.

- Naš prostorno-urbanistički plan je i po namjeni takve i slične objekte prepoznao na tom dijelu pomenute zone - dodao je.

Još jedna investicija koja je u planu u Kotoru jeste i izgradnja šetališta na potezu od Gurdića do bolnice, a prema riječima Mikijelja, riječ je o projektu koji je od velikog značaja za Kotor.

- Na sastanku rukovodstva Opštine i predstavnika Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom je dogovoreno da se odmah krene sa pripremom dokumentacije za realizaciju ovog projekta. Dakle, nije u pitanju samo ideja već projekat čija je realizacija započela i ja se nadam da ćemo već početkom sljedeće godine doći u situaciju da raspišemo tender za izgradnju ovog šetališta - zaključio je Mikijelj u razgovoru za Radio Kotor.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina, Finansije

Stiže novac za rekonstrukciju Terminala tečnih naftnih derivata u Bihaću - Potpisan kreditni aranžman sa Razvojnom bankom FBiH

U prostorijama Razvojne banke FBIH, danas je potpisan Ugovor sa Terminalima Federacije za rekonstrukciju Terminala tečnih naftnih derivata u Bihaću, čime se otvara novo poglavlje u modernizaciji ključnih energetskih objekata u Federaciji BiH. Terminal Bihać, koji obuhvata pet vertikalnih rezervoara za skladištenje naftnih derivata, suočio se s izazovima zastarjelosti i oštećenjima, što je 2010. godine dovelo do prestanka rada

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.