Izvor: eKapija | Utorak, 16.07.2019.| 10:33
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Ovo je deset najvećih izvoznika Crne Gore

(Foto: s_oleg/shutterstock.com)
Nikšićka kompanija Uniprom, biznismena Veselina Pejovića, najveći je crnogorski izvoznik u prvih šest mjeseci ove godine, dok je najviše uvezao podgorički Jugopetrol, saopšteno je iz Uprave carina, a prenosi BiznisInfo.

- Vrijednost izvoza deset najvećih izvoznika od početka godine do jula iznosi 125,64 mil EUR - rekli su agenciji Mina-business predstavnici Uprave carina.

Prema podacima Uprave carina, drugu poziciju na listi najvećih izvoznika drži Elektroprivreda, dok je treći podgorički Hemomont.

Na četvrtom mjestu je turska kompanija Tosčelik, koja upravlja nikšićkom Željezarom, dok je peti pljevaljski Gradir Montenegro. Ta kompanija osnovana je 2006. privatizacijom rudnika Šuplja stijena.

Na šestoj poziciji najvećih izvoznika je Pejovićeva kompanija Uniprom metali, koja je vlasnik nikšićkih Rudnika boksita i bavi se proizvodnjom boksita, a slijede Jugopetrol, nikšićka SS Alga koja se bavi otkupom svih sekundarnih sirovina, kao i kotorski Daido metal, koji se bavi proizvodnjom kliznih ležaja.

Prema podacima Uprave carina, na desetom mjestu po izvozu nalaze se Plantaže.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.