NavMenu

Ministar finansija: Budvansku rivijeru ne treba prodavati

Izvor: Gradski portal Četvrtak, 23.02.2023. 08:10
Komentari
Podeli
(Foto: Aleksandar Parezanović)
Smatram da trenutno nije potrebno privatizovati Budvansku rivijeru, poručio je ministar finansija Aleksandar Damjanović.

On je za Gradsku RTV kazao da je Budvanska rivijera je već desetak godina u planu privatizacije, a kako je naveo, bilo bi dobro da smo imali privatizaciju nekih subjekata mnogo ranije, pa sada "ne bismo bili u dubiozama od 30-40 mil EUR".

- Isto tako nije dobro što smo neke subjekte privatizovali, koji su monopoli i koji su mogli da nam generišu tih 30-40 miliona, kao što su Telekom, Jugopetrol, itd. Moj stav je trenutno da ne treba prodavati Budvansku rivijeru, naročito ne ako je ista skončana sa betoniranjem Slovenske plaže. Budvanska rivijera ima nekoliko stvari koje mora da riješi koje su od zajedničkog interesa - objasnio je Damjanović.

On dodaje da je najlakše privatizovati dobro preduzeće, pogotovo ono koje dobro posluje i dolazi iz turističke privrede.


- Nisam siguran da je isti slučaj sa nekim drugim preduzećima, ja sam za to da fokus usmjerimo tamo gdje procijenimo da u nekom srednjeročnom periodu nema spasa privrednom subjektu, ako nema strateškog partnera i da se na tu stranu okrene fokus. Što se tiče Budvanske rivijere i nju je lako privatizovati kada se u to krene, a trenutno je moj lični stav da nema potrebe za prodajom Budvanske rivijere - ponovio je Damjanović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Građevina

Lidl počeo gradnju još jednog prodajnog objekta u BiH

Njemački lanac trgovina Lidl počeo je s gradnjom još jednog objekta u Bosni i Hercegovini – i to u Mostaru, piše BiznisInfo.ba. Ovo pokazuje da Lidl ubrzava proces izgradnje objekata i ulaska na naše tržište. Već je u izgradnju niz objekata u nekoliko bh. gradova, ali i distributivnog centra u Lepenici kod Sarajeva. Objekat u Mostaru trebao bi biti završen od 15. novembra ove godine. Izvođač radova je firme Herc Gradnja iz Bileće.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.