NavMenu

GOLIĆ: Hemijski otpad iz Modriče biće uklonjen

Izvor: Glas Srpske Četvrtak, 15.10.2015. 15:44
Komentari
Podeli
Srebrenka Golić (Foto: vladars.net)Srebrenka Golić
Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS Srebrenka Golić izjavila je da u saradnji sa rukovodstvima "Rafinerije nafte Brod", "Rafinerije ulja Modriča" i Opštine Modriča intenzivno traže način za uklanjanje gudronske jame u Modriči.

Ona je naglasila da će gudron - hemijski otpad koji nastaje u procesu prerade nafte i naftnih derivata, a koji je decenijama deponovan u jami u Modriči, biti uklonjen i da se za rješavanje ovog ekološkog problema traže izvori finansiranja kod međunarodnih i domaćih institucija.


Golić je naglasila da su rafinerije u Brodu i Modriči izradile program za uklanjanje gudrona.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.05.2024.  |  Agro

Bosanska kafa na listi najboljih bezalkoholnih pića na svijetu

Taste Atlas je objavio listu 100 najboljih bezalkoholnih pića, a na njoj se našla i bosanska kafa. Naime, bosanska kafa je zauzela je 66. mjesto, a posjetitelji spomenute stranice su joj dali ocjenu 4,1. Taste Atlas navodi da su bosanska i turska kafa poprilično slične, te da je najbolje bosansku opisati kao vrstu turske kafe. Bosanska verzija se, kako se navodi u njihovom tekstu, priprema sa prženim zrnima kafe koja su dobro mljevena. Za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.