NavMenu

Vlada FBiH planira kredit od 1,2 mil KM za "Hidrogradnju"

Izvor: eKapija Četvrtak, 07.05.2015. 13:55
Komentari
Podeli
Vlada Federacije BiH zadužila je danas na četvrtoj sjednici Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije da, u saradnji s Federalnim ministarstvom finansija, pripremi pismo namjere prema Razvojnoj banci Federacije BiH kojim bi bila data garancija u visini od 1,2 mil KM kao instrumenta osiguranja kratkoročnog kredita za "Hidrogradnju" Sarajevo, saopćeno je na zvaničnom sajtu Vlade FBiH.

Prihvativši danas Informaciju o načinu oživljavanja proizvodnje u "Hidrogradnji" u Sarajevu, Vlada Federacije BiH zaključila je da se, u saradnji s Vladom RS, uključi u rješavanje problema rasporeda sredstava između "Hidrogradnje" Sarajevo i "Hidogradnje" iz Pala koja su deponirana na zajedničkom računu u visini od 1,2 mil USD, po utvrđenom ključu raspodjele od 60% za "Hidrogradnju" Sarajevo i 40% za "Hidrogradnju" Pale.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

10.05.2024.  |  Energija, Industrija

U Bileći uskoro nove solarne elektrane

U Bileći bi se uskoro trebale početi graditi nove solarne elektrane. Ekološke dozvole traže investitori Golden Stone i Lux Energy. Opština Bileća dala je na uvid dokaze za izdavanje ekoloških dozvola za nove fotonaponske elektrane. Jedna se odnosi na zahtjev investitora Golden Stone iz Bileće za izgradnju MSE Stone 1-5, a druga na zahtjev kompanije Lux Energy iz Bileće za izgradnju fotonaponske elektrane Lux Enery 1. Solarne elektrane

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.