NavMenu

"Mogren grad" za luksuzni odmor i mediteranske uspomene - "Atlas grupa" predstavila novi hotelsko-turistički kompleks u Budvi

Izvor: eKapija Srijeda, 15.05.2013. 16:11
Komentari
Podeli

Lokacija na brdu SpasLokacija na brdu Spas
(Budući izgled kompleksa)

Uživanje u predsjedničkom apartmanu sa pogledom na Mogren, do kojeg se spuštate – panoramskim liftom. Plivanje, lagana šetnja uz kamene stepenice, i za kraj kafa na terasi sa koje puca pogled na Budvu. Za tmurne dane, spa centar, bazen i šetnja kroz mediteranske ulice "Mogren grada".

Na padinama brda Spas iznad Budve, "Atlas grupa" planira izgradnju hotelskog kompleksa sa apartmanima, od oko 36.000 m2. Ovaj projekat predstavili su prije nekoliko dana i na budvanskom Festivalu investicija i nekretnina (FREI).

Idejno rješenje "Mogren grada" izradio je tim beogradske "Dizajn arhitekture" (D/A) - Jugoslav Janjić, Vera Živanović, Petar Stjelja, Nebojša Jeremić, Igor Zajmi i Miloš Milosavljević.

Lokacija na brdu SpasLokacija na brdu Spas
(Pogled s mora)

Ekskluzivni kompleks, prema riječima autora projekta, trebalo bi da napravi ravnotežu između moderne Budve i "pomalo ahitektonski usamljenog Starog grada".

Jugoslav Janjić objašnjava za "eKapiju" da je čitav projekat tako osmišljen da se napravi ekskluzivan kompleks, bez narušavanja prirodnog okruženja.

- Lokacija "Mogren grada" je u obliku latiničnog slova "V". Na zapadnoj strani projektovan je hotel, sa pratećim kondo hotelom. Na istočnoj strani, prema staroj Budvi, biće smhešteni apartmani. Centralnu poziciju, zauzima "palata", koja ima pogled ka otvorenom moru, staroj Budvi i plaži Mogren.

Lokacija na brdu SpasLokacija na brdu Spas
(Mediteranski gradić iz drugog ugla)

Pristupne saobraćajnice su sa sheverne strane, iz pravca Jadranske magistrale. Pun komfor gostima obezbheđuje podzemna garaža, koja je direktno povezana sa većinom objekata u turističkom kompleksu.

Stepenište, koje je u sklopu gradske utvrde, povezuje "Mogren grad" sa šetalištem uz more, gradskim plažama i starom Budvom. Panoramski liftovi vode od hotelske terase do plaže.

Na najvišem nivou hotela u "Mogren gradu" biće smhešten - predsjednički apartman. Na nivou pristupne ulice je lobi, recepcija i terasa-vidikovac ispred hotela, a ispod recepcije je restoran sa terasom. Donje nivoe zauzimaju sobe, orjentisane prema plaži Mogren. Na najnižoj etaži je hotelski spa centar, sa otvorenim i zatvorenim bazenom, i on je "ugrađen" u kamenu utvrdu.

Lokacija na brdu SpasLokacija na brdu Spas

Apartmani će biti različitih veličina i organizovani u cjeline.

Ovaj turistički mini-grad imaće sve ono što vam je potrebno za uživanje: restorane, galerije, prodavnice sa rukotvorinama i lokalnim proizvodima (koje će biti raspoređeni uz ulice), terase, vidikovce i pijacete na kojima ce naći mesto muzičari, slikari ili predstave na otvorenom.

Na nedavno završenom Festivalu investicija i nekretnina, ocijenjeno je da su za dalji razvoj budvanskog turizma neophodni hoteli visoke kategorije. Predstavnici opštine Budva su istakli da očekuju da bi "Mogren grad" mogao da unaprijedi nivo turističke ponude, prvenstveno u oblasti luksuznih odmora.

Idejno rješenje "Dizajn arhitekture" odabrano je na međunarodnom konkursu, u kokurenciji 11 projekata.

Lokacija na brdu SpasLokacija na brdu Spas

Govoreći o tome zašto je "Mogren grad" specifičan, arhitekta Jugoslav Janjić objašnjava da je komercijalizacija okoline starih gradova prirodan proces svuda u svijetu.

- Aktuelna izgradnja, koja je koncentrisana u novoj istočnoj Budvi, pretežno je modernog karaktera. Neminovnim povećajem modernih dijelova, pa samim tim i ukupne velične gradova mijenja se odnos staroga i novoga u korist novog. Tako je Stara Budva pomalo "usamljena". Smatramo da joj je potrebno dati društvo - gornji grad-utvrdu i zaštitu, uz proširenje zone tradicionalnog ambijenta i sadržaja mediteranskog grada.

Budvanska rivijera sa nestrpljenjem očekuje sljedeći korak "Atlas grupe" i vijesti o tome – kada bi kompleks mogao biti izgrađen.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

08.05.2024.  |  Građevina

Logistički centar Lidla u Lepenici koštaće 100 mil EUR?

Predstavnici kompanije Lidl će 23. maja svečano postaviti kamen temeljac za izgradnju prvog logističko-distributivnog centra njemačkog giganta u BiH. Riječ je o centru čija je gradnja praktično već počela na lokaciji Lepenica, između Sarajeva i Kiseljaka, o čemu je BiznisInfo.ba ranije pisao. Ono što je zanimljivo i što je nova informacija, jeste da će gradnja samo ovog objekta koštati čak 100 mil EUR. Riječ je o ključnom

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.